Regjeringen må ta ansvar for det synkende klimaengasjementet

Ola Elvestuen
Ola Elvestuen vil ta kampen for klima, Foto: Johan Malvik

Ifølge årets Klimabarometer er engasjementet for klima nok en gang på vei ned, og det mest bekymringsfulle er at ungdommen begynner å miste motet.

– Dette er et resultat av en regjering som har sviktet på sitt viktigste oppdrag – å beskytte vår felles fremtid. De unge er framtida og det er faktisk en politisk oppgave å skape håp og optimisme, sier Ola Elvestuen, klimapolitisk talsperson for Venstre.

Regjeringen har gjort altfor lite for å møte klimakrisen og verne naturen. – Etter tre år har vi fremdeles ikke sett en klimaplan som viser hvordan vi når klimamålet i 2030, og naturmeldingen de kom med er blottet for tiltak og penger. Regjeringen har selv innrømmet at de ikke vil nå sitt eget klimamål. Når de som leder landet ikke tror på sin egen klimapolitikk, er det ikke rart folk gir opp, fortsetter Elvestuen.

Venstre tar kampen
Venstre vil snu den negative trenden med konkrete tiltak. – Vi skal nå klimamålet vi har vedtatt med 55 prosent utslippskutt innen 2030 sammen med EU. Det er fortsatt fullt mulig. Vi må gjøre det dyrere å forurense og billigere å leve grønt. Det betyr lavere priser på kollektivtransport, elbiler skal være billigere fossilbiler og vi vil opprette flere grønne parker og nasjonalparker. I tillegg må vi satse stort på fornybar energi og grønn innovasjon, som både vil sikre arbeidsplasser og beskytte miljøet, avslutter Elvestuen.