Venstre-leder Guri Melby: – Vi skal ta Norge framover!

Venstre-leder Guri Melby avslutter talen på landskonferansen 2024 med et optimistisk budskap om å ta Norge framover. "Venstre går til valg på at framtida skal bli lysere enn fortida," sa Melby til stor applaus., Foto: Thea Elvestuen

På Venstres landskonferanse 2024 i Lillestrøm, samlet over 300 engasjerte Venstre-medlemmer seg for å høre partileder Guri Melbys tale. Talen var preget av et tydelig budskap: Venstre er klare til å lede Norge framover mot et grønnere, mer inkluderende og internasjonalt engasjert samfunn.

Med bare ett år igjen til stortingsvalget 2025, understreket Melby at partiet er rustet til å møte utfordringene som venter. Hun fremhevet Venstres fokus på å levere politikk som gir reell endring – endring som er bedre for både folk og miljø.

– Vi går til valg på endring til det bedre. Ikke nostalgi og utdaterte løsninger, sa Melby i talen.

Venstre skal jobbe for å styrke Norges samarbeid med Europa, kutte klimagassutslipp drastisk, og sikre at Norge støtter Ukrainas kamp for demokrati.

Se hele Guri Melbys tale til Venstres landskonferanse 2024 (undertekst aktiveres med tekstknappen nederst på videoen)

Tydelig kritikk mot dagens regjering

Melby la ikke skjul på sin kritikk av dagens regjering under Støres ledelse. Hun beskrev regjeringen som “historisk upopulær” og kritiserte deres håndtering av økonomien, blant annet skattesjokk for næringslivet og milliardutgifter på utdaterte valgløfter fra Senterpartiet.

– Det nytter ikke bare å skifte ut folkene som styrer. Vi må også endre politikken som føres, påpekte Melby.

Grønn politikk for framtida

Melby brukte også talen til å fremheve Venstres klimapolitikk, som nylig har blitt kåret til den beste og mest realistiske for å kutte norske klimagassutslipp. Hun kritiserte regjeringens utsettelser av klimaplaner og tiltak, og løftet fram Venstres konkrete planer for å nå klimamålene.

– Vi har en politikk som virker, men vi må få makt for å gjennomføre den, sa hun.

Internasjonalt ansvar og støtte til Ukraina

Melby var klar i sitt budskap om at Norge må gjøre mer for å støtte Ukraina i deres kamp mot russisk aggresjon. Hun kritiserte regjeringen for å bidra for lite, til tross for Norges økonomiske muligheter.

– Ukrainas krig er fortsatt vår krig. Det er vår forpliktelse å hjelpe alt vi kan for å sikre at demokrati vinner over diktatur, understreket hun.

Optimisme for framtida

Til tross for utfordrende tider, avsluttet Melby med et sterkt budskap om håp og framtidstro. Hun trakk fram Venstres visjon om et bedre Norge, hvor færre barn vokser opp i fattigdom, flere fullfører skolen, og der Norge tar en ledende rolle i Europa og verden.

– Venstre går til valg på at framtida skal bli lysere enn fortida. For at morgendagen blir lysere enn gårsdagen, avsluttet Melby til stor applaus.

Klar for valgkamp

Venstre-lederens tale markerer starten på en intens valgkamp der Venstre står klare til å kjempe for en grønnere, mer inkluderende politikk – en politikk som tar Norge framover.