Nominasjonskomiteens innstilling for Venstres stortingsliste i Sør-Trøndelag er klar!

Lars Brandsås er innstilt på topp i Sør-Trøndelag., Foto: Celina Christoffersen

Nominasjonskomiteen legger frem en liste som viser et generasjonsskifte og fornyelse i laget. Det er lagt vekt på en balansert liste når det gjelder kjønn, erfaring og geografi.

– Vi legger frem en liste som speiler hele valgkretsen. Det er folk fra by og land, og god spredning i både kjønn og alder. Nominasjonskomiteen står samlet bak denne innstillingen, sier Hans bøe, leder i Nominasjonskomiteen.

Det er en stor ære å bli enstemmig innstilt som Venstre sin førstekandidat til stortingsvalget neste år. Jeg skal stå på hver eneste dag for å skaffe velgerne et Venstre-mandat fra Sør-Trøndelag valgkrets igjen, sier Lars Øye Brandsås

Brandsås har lang fartstid i Venstre. Han har tidligere vært politisk rådgiver for daværende kunnskapsminister Guri Melby og næringsminister Iselin Nybø. Han ble Venstres yngste statssekretær gjennom tidene da han ble utnevnt i 2021. De siste par årene har han fungert i ulike roller for Venstres stortingsgruppe, nå senest som presserådgiver.

– Den lange valgkampen er allerede i gang, og sammen med de andre dyktige folka på stortingslista skal vi sammen jobbe for å ta Norge og Trøndelag framover i en usikker tid. Vi skal snu pilene som peker i feil retning i norsk skole, vi skal rette opp i den håpløse skattepolitikken til dagens regjering, og vi skal trappe opp innsatsen for å kutte klimagassutslipp. Dagens regjering skal byttes ut, og jeg er topp motivert til å lede det trønder-laget som skal jobbe for det, sier Brandsås.

– Jeg gleder meg til valgkampen som skal gi Lars fast plass på Stortinget for Sør-Trøndelag, sier, Tove Eivindsen

Nominasjonskomiteen har valgt å innstille Tove Eivindsen på 2. plass på stortingslista. Eivindsen har tidligere vært gruppeleder på fylkestinget og er for tiden formidlingssjef ved vitenskapsmuseet. Eivindsen er også direktevalgt til Venstres landsstyre.

– Laget som nominasjonskomiteen har satt sammen er knallsterkt, og jeg er stolt og ydmyk over å ha blitt foreslått på andreplassen, sier Eivindsen.

På 3. plass har nominasjonskomiteen valgt å innstille Ingrid Andresen. Ingrid er tidligere generalsekretær i Unge Venstre og var 2. kandidat til kommunevalget i 2019 i Steinkjer. Nå skriver hun bachelor i digital kommunikajson og markedsføring , og har et internship på kommunikasjon hos Elinor Batteries.

– Jeg setter stor pris på at nominasjonskomitéen har gitt meg denne tilliten og ser fram til å drive valgkamp med den herlige gjengen i Sør-Trøndelag Venstre, sier Andresen.

Innstillingen i sin helhet:

1. Lars Øye Brandsås, Trondheim
2. Tove Eivindsen, Trondheim
3. Ingrid Andresen, Trondheim
4. Andreas Asphaug, Indre Fosen
5. Ingrid Husdal Dørum, Oppdal
6. Hanne Moe Reitan, Trondheim
7. Ask Ibsen Lindal, Trondheim
8. Ståle Gjersvold, Trondheim
9. Hanne Mehli, Orkland
10. Per Morten, Hoff Røros
11. Torild Langklopp, Åfjord
12. Lucie Katrine Eidem, Trondheim
13. Arvid Hammernes, Frøya
14. Trond Åm, Trondheim
15. Erling Moe, Trondheim
16. Elisabeth Hals, Oppdal

Nominasjonsnemnda for Venstre i Sør-Trøndelag valgkrets for Stortingsvalget i 2025 har
bestått av:
Hans Bøe, leder
Ingrid Sve Nordmeland
Hanne Mehli
Jon Gunnes
EliSiv Skjei (Venstrekvinnelaget)
Magnus Gilje (Unge Venstre)
Aleksandra Jekic (Liberale Studenter)