Nominasjonskomiteens innstilling er klar!

Nominasjonskomiteen har etter åtte møter enstemmig satt sammen en full liste med de 13 kandidatene best egnet til å oppnå representasjon fra Vestfold Venstre på Stortinget i perioden 2025–2029. Nominasjonskomiteen har primært sett etter personlige egenskaper som politisk innsikt, gjennomføringsevne, lederegenskaper, samarbeidsevne og offentlig opptreden.

Dernest er det satt sammen en liste som har spredning knyttet til kjønn, geografi, alder og arbeidserfaring. Nominasjonskomiteen har fått innspill fra lokallag og enkeltpersoner. Tidligere erfaring gjennom flere stortingsvalg har gjort at det har blitt lagt stor vekt på evne, vilje og anledning til å drive en intensiv, saklig, lystbetont og kunnskapsbasert valgkamp.

Nominasjonsmøtet til Vestfold Venstre avholdes 26. Oktober 2024 i Tønsberg. Venstremedlemmer som ønsker å være delegater bes ta kontakt med sitt lokallag.

1. Camilla Bilstad Johannesen (39) – Sandefjord

Kommunestyrerepresentant, gruppeleder, formannskapsmedlem, nestleder i hovedutvalget for Kunnskap barn og unge, medlem av Venstres fylkestingsgruppe. Hun jobber som politisk rådgiver for Venstres stortingsgruppe og har lærerutdanning. I tillegg har hun arbeidserfaring som gründer og sosial entreprenør. Camilla har opparbeidet seg solid erfaring fra politikk både lokalt og nasjonalt, noe som gjør henne til en sterk 1. kandidat.

2. Lene Cathrine Albertsen (48) – Horten

Kommunestyrerepresentant, gruppeleder og nestleder i hovedutvalget for bygg, regulering og næring i Horten. Albertsen har mangeårig ledererfaring fra egen bedrift innen ledelse, markedsføring og kommunikasjon. Hennes politiske innsikt og samarbeidsevne gjør henne til en viktig makker for Bilstad Johannesen i valgkampen.

 

3. Stig Moe Halvorsen (38) – Larvik

Kommunestyrerepresentant i Larvik. 3 barnsfar. Arbeider som prosjektleder i IT-bransjen. Vært en aktiv stemme i lokalmiljøet gjennom foreningsliv, og ønsket seg inn i politikken for å kunne påvirke mer. Selv om han er relativt fersk i Venstre, har han gjort seg bemerket i lokalpolitikken med sitt sterke engasjement for utenforskap, samferdsel, økonomi og byutvikling.

4. Selma Marie Balaban (18) – Unge Venstre – Larvik

Vestfold Venstres ungdomskandidat og en sterk representant for Unge Venstre. Hun er elevrådsleder ved Thor Heyerdahl videregående skole og er kjent for sin store arbeidskapasitet og sitt engasjement. Hun ønsker å delta aktivt i valgkampen, spesielt under skolevalgene.

5. Erling Kvernevik (59) – Tønsberg

Kvernevik jobber som fagdirektør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), og har tidligere jobbet for Røde Kors nasjonalt og internasjonalt. Han er vara til kommunestyret i Tønsberg og et synlig medlem av utvalg for plan og bygg. Han har tidligere vært politisk nestleder i Oslo Venstre og vært medlem av Venstres internasjonale utvalg, samt ledet FNs komite for klimarelatert tap og skade (under Parisavtalen).

6. Maria N. N. Leerberg (36) – Færder

Konstituert overlege ved Sykehuset i Vestfold, Anestesiavdelingen. Leerberg har politisk erfaring som styremedlem i Færder Venstre og i Vestfold Venstre. Hennes medisinske bakgrunn og engasjement for helse- og samfunnsspørsmål gjør henne til en viktig kandidat.

7. Christina Isaksen Leverkus (35) – Holmestrand

Kommunestyrerepresentant og gruppeleder i Holmestrand kommune. Hun er utdannet antropolog/arkeolog, arbeider som formidlingsansvarlig ved Midgard vikingsenter og har erfaring med kulturformidling og forvaltning.

8. Peder Sunde (50) – Sandefjord

Kommunestyrerepresentant i Sandefjord og representant i hovedutvalget for kultur, idrett og fritid. Han leder også kommunens klagenemnd og har en bakgrunn som salgs- og markedsføringsleder. Sunde har vært synlig i media og har solid erfaring fra politisk arbeid.

9. Tone Lind Jørgensen (70) – Horten

Selvstendig næringsdrivende, nestleder i Norges Venstrekvinnelag, medlem i Venstres Internasjonale utvalg og vara til Landsstyret. Lind Jørgensen har lang erfaring innen journalistikk, kommunikasjon, kultur og prosjektledelse. Hun er kjent for sitt engasjement i Vestfold Venstre, og har hatt styreverv både i fylket og i lokallagene.

10. Trygve Børsting (35) – Tønsberg

Kommunestyrerepresentant i Tønsberg og leder av utvalget for kultur, idrett og folkehelse. Han er rådgiver i Vestfold fylkeskommune og har bred erfaring fra kommunal sektor. Børsting er en relativt fersk Venstre-politiker, men har allerede gjort seg bemerket gjennom sitt arbeid i Tønsberg kommune.

11. Joachim Bræk Poppe-Holmdahl (50) – Færder

Utdannet lærer med mange års erfaring fra utdanningsinstitusjoner og offentlig og jobber til daglig som instruktør innen kultur og idrett. Han er aktiv i lokalpolitikken som organisatorisk nestleder i Færder Venstres lokallagstyre, medlem av hovedutvalget for helse, sosial og frivillighet, og varamedlem i hovedutvalget for plan, teknikk og miljø i Færder kommune.

12. Odin Thune (34) – Larvik

Fylkesleder i Vestfold Venstre og medlem av Venstres landsstyre. Medlem av hovedutvalg for Inkludering, Idrett og Kultur i Vestfold Fylkeskommune. Thune var nestleder i Vestfold og Telemark Venstre frem til oppløsningen, og har tidligere fungert som valgkampleder ved fylkestingsvalget. Han jobber til daglig med organisasjonsarbeid i blant annet Naturvernforbundet og Røde Kors.

13. Dag Nordbotten Kristoffersen (61) – Vestfold

Gruppeleder for Venstre i Vestfold fylkesting. Han er også medlem av fylkesutvalget og leder i hovedutvalget for næring, klima og miljø. Kristoffersen har mangeårig bakgrunn som redaktør i flere aviser og som prosjektleder og sekretariatsleder i Stortingets administrasjon.