Nominasjonskomiteens innstilling

Guri Melby portrettbilde med grønn bakgrunn
Foto: Arild Danielsen

Nominasjonskomiteen i Oslo Venstre presenterer sin innstilling til stortingsvalgliste for valget i 2025. En enstemmig komité ønsker partileder Guri Melby på topp.

– Vi innstiller på et knallsterkt lag som skal vinne valget neste år og sikre Venstre tre stortingsrepresentanter fra Oslo, sier leder av nominasjonskomiteen, Haakon Riekeles.

På første plass innstilles Guri Melby:

– Jeg er stolt og glad over å bli innstilt på topp i Oslo til Stortingsvalget neste år, og veldig motivert for jobben som skal legges ned i den lange valgkampen fremover, sier Guri Melby.

– Norge trenger en ny regjering, og den skal Venstre være en del av. Vi skal blant annet sørge for en bedre skole som ser hver elev, skattelette for næringslivet, tettere internasjonalt samarbeid i en urolig tid, reduksjon av barnefattigdommen og at kampen mot klimaendringene opprettholdes. Vi er et utrolig sterkt lag som er innstilt på lista i Oslo, sier Melby.

På de to neste plassene har komiteen innstilt stortingsrepresentant Grunde Kreken Almeland og Marit Kristine Vea, som i dag er byråd for miljø og samferdsel.

– Vi har hatt mange sterke kandidater å velge mellom. Vi har lagt vekt på en balansert liste som best mulig rigger Venstre for fremtiden. Nå er det opp til nominasjonsmøtet å sette sammen den endelige listen, sier Riekeles.

Ungdomskandidat Hans Jacob Huun Thomsen er innstilt på en fjerdeplass, mens Oslo Venstres leder Anna Dåsnes og Hans Kristian Voldstad følger på de to neste plassene.

Lista består av 13 kvinner og 13 menn. Yngste blir 20 år neste år, eldste blir 82.

Det er fremmet tre dissenser, merket med *. I tillegg ønsker komiteen å redegjøre ytterligere rundt to plasser, merket med #.

1 Guri Melby
2 Grunde Kreken Almeland #
3 Marit Kristine Vea *
4 Hans Jacob Huun Thomsen * #
5 Anna Dåsnes
6 Hans Kristian Voldstad
7 Kamile Gürsel
8 Stig Asplin
9 Oline Sæther
10 Sebastian Parry-Jones Øyrehagen *
11 Darya Shut
12 Jan-Petter Holtedahl
13 Ingvill Elvestad Meltvedt
14 Jonas Bjørnødegård
15 Ragna Tunold
16 Nicolas Mendoza
17 Kristin Marken
18 Aleksander Engevik
19 Britt Inglingstad
20 Borgar Aamaas
21 Ida Eline Fuglevik Dahler
22 Ahmet Titrek
23 Rodas Tadese Sibathu
24 Magnus Wessmann
25 Naomi Ichihara Røkkum
26 Odd Einar Dørum

* Dissenser:

På 3. plass er det fremmet en mindretallsinnstilling på Ola Elvestuen av Else Marie Dahll.

Som følge av denne første dissensen er det også fremmet to ytterligere dissenser:

På 4. plass er det fremmet en mindretallsinnstilling på Anna Dåsnes av Else Marie Dahll.

På 10. plass er det fremmet en mindretallsinnstilling på Marit Kristine Vea av Else Marie Dahll.

# Redegjørelser:

På 2. plass ble det foreslått en mindretallsinnstilling på Ola Elvestuen, som ble godtatt trukket etter ønske fra Ola Elvestuen. Innstillingen på denne plassen er dermed enstemmig.

På 4. plass ble det først foreslått en flertallsinnstilling for Ola Elvestuen som ble omgjort etter at kandidaten selv avviste å stå på den plassen.

Alle enstemmige innstillinger og flertallsinnstillinger er godtatt av kandidatene det gjelder. Ikke alle mindretallsinnstillinger er ønsket av kandidatene det gjelder, men er med der det enkelte komitémedlem har bedt om det.

Nominasjonskomiteen har bestått av: Haakon Riekeles (leder), Øydis Lebiko, Ole Kristian Sandvik, Else Marie Dahll og Tejn Rolland, samt varamedlemmene Christer Halseth og Toril Berge Flatabø.