Tarjei (25) fra Steigen kan havne på Stortinget

Foto: Cecilie Hegge

I helgen holdt Nordland Venstre sitt nominasjonsmøte på Fauske hvor de valgte sine kandidater til stortingsvalget 2025.
Et enstemmig møte ga sin støtte til Tarjei Svalbjørg fra Steigen som sin 1. kandidat.

  • Det er stort å få partiets tillit, nå skal jeg gjøre det jeg kan for å få tilliten til Nordlands velgere, sier en glad Svalbjørg.

Sist gang en Steigværing var innvalgt på Stortinget var Gudmund Grytøyr (Ap) i perioden 1977-1981. Før det satt Erling Vindenes (Venstre) fra Nordfold på tinget fra 1950 til 1961.

  • Nå er planen å reise rundt i fylket vårt for å møte folk, bedrifter og organisasjoner. En god politiker lytter mer enn de prater, og det har jeg ambisjoner om, fortsetter Svalbjørg.

Svalbjørg forteller hvordan et engasjement for å ta vare på naturen var årsaken til at han begynte å engasjere seg politisk.

  • Jeg har vokst opp med utallige turer ut i Steigens skjærgård sammen med min bestefar og naturoppsyn Aasmund Gylseth. Det vi har av naturverdier i kommunen vår er helt unikt. Jeg er bekymret for hvilke konsekvenser kombinasjonen av klimaendringer, overturisme og utbyggingspress kan få.

I tillegg peker Svalbjørg på lavere skatter for næringslivet som en av de viktigste sakene som Venstre går til valg på.

  • Steigen har de siste årene gått fra å være en fraflyttingskommune, med stadig trangere budsjetter til gode kommunale tjenester, til å bli en vekstkommune, med optimisme og framtidstro! Her skal det lokale næringslivet ha veldig mye ære.
  • Men nå har den sittende regjeringen skrudd til skatteskruen for hardt. Dobling av skatten på norske bedriftseiere mener jeg er spesielt problematisk. Skal vi fortsette å utvikle framtidas næringsliv langs kysten trenger vi et regjeringskifte, avslutter Svalbjørg.

Med seg på som listetopp får Svalbjørg med seg Bodøs varaordfører Ida Gudding Johnsen. Wibeke Aasjord Juul fra Steigen, og Vegard Jacobsen Bæhr fra Hamarøy er også med på lista.

Nordland Venstres stortingsvalgliste

1) Tarjei Svalbjørg, Steigen

2) Ida Gudding Johnsen, Bodø

3) Mats Hansen, Rana

4) Renathe Eriksen, Hadsel

5) Vilde Sofie Nohr, Bodø

6) Petter Yksnøy, Hemnes

7) Brith Unni Willumsen, Bø

8) Tom Duesund, Vefsn

9) Wibeke Aasjord Juul, Steigen

10) Mohamed Ahmed Yusuf, Bodø

11) Vegar Jakobsen Bæhr, Hamarøy

12) Cecilie Hegge, Meløy

13) Arne Ivar Mikalsen, Hadsel

14) Trym Jacobsen, Brønnøy

15 Anja Johansen, Vågan

 

Kontakt:

Tarjei Svalbjørg
Mob. 98690727
E-post: [email protected]