Venstre vil ha fortgang i skolebruksplanen for Brattvåg

Skolejente på vei til skolen. holder en forelder i hånden.
Foto: iStock

Ungdomsskolen er nedslitt, barneskolen ikke tilpasset dagens pedagogikk, idrettshallen utdatert og svømmehallen er på dispensasjon. Haram Venstre mener vi må ha fortgang i skolebruksplanen for Brattvåg.

Søvika skole er nyoppusset med den glimrende Norborghall i nabolaget, skolene på Nordøyene er samlet i den oppgraderte Haramsøy skole, og skolene i Vatne og Tennfjord flytter snart inn i et flunkende nytt bygg på Eidet. I Brattvågen er dessverre situasjonen en het annen.

For Brattvåg ungdomsskole er like gammel, og av samme art, som Vatne ungdomsskole som nå blir revet. Brattvåg barneskole ble bygget i en periode med helt andre ideer til undervisning enn i dag, har helt feil rominndeling ift dagens pedagogiske prinsipper, men uten muligheter til ombygging til flere undervisning- og grupperom. Idrettsavdelingen ved ungdomsskolen – og da spesielt garderobeanlegget – er nedslitt, utdatert og på dispensasjon.

Skal man pusse opp/bygge ut de to nåværende skolene? Bør man bygge ut ungdomsskolen til en 1-10-skole? Bør idrettsavdelingen rives og bygges ny? Når starter oppussingen av svømmehallen? Kan skoleanlegget i tillegg utvides med nytt klubbhus for Brattvåg IL?

Det er mange spørsmål som ligger i luften, og selv om det ikke er penger til alt pr i dag så må diskusjonen opp og frem. Under en interpellasjon fra oss i Venstre i kommunestyret i februar i år lovet ordfører Krogsæter at skolene utfordringer skal inn i skolebruksplanen og at aktuelle utbedringer skal inn på budsjettene.

Venstre vil i kommunestyret foreslå en egen ad hoc-komite som skal se på mulighetene og utfordringene som ligger i disse bygningene/anleggene i Brattvågen. Vi kan ikke se på hvert prosjekt for seg, for en samlet plan vil både være mer effektiv, bedre og billigere enn fire-fem ulike.

For nå er det definitivt Brattvågskolenes sin tur.