Tarjei Svalbjørg innstilt som 1. kandidat til Stortinget

Foto: Celina Christoffersen

En enstemmig nominasjonskomité i Nordland Venstre har innstilt på Tarjei Svalbjørg (25), fra Steigen, som 1. kandidat til stortingsvalget 2025. 

Svalbjørg er utdannet statsviter og har bakgrunn fra sjømatnæringen. 

– Det er utrolig stas å få muligheten til å stille til valg til Stortinget. I en verden preget av så mye elendighet og konflikt føles ingenting mer meningsfylt enn å engasjere seg i demokratiet.

Til tross for sin unge alder, har Svalbjørg allerede mange år med politisk erfaring. Blant annet som leder av ungdommens fylkesting i Nordland.  

– Jeg har vokst opp i skjærgården i Steigen, og våknet hver dag opp til å se over på Lofotveggen. Da var det kort vei til å engasjere seg i miljøsaken da planene om å sette igang oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja kom. 

– Jeg registrerer nå at enkelte politikere ønsker å løfte saken igjen. Det er det bare å glemme, i alle fall så lenge Venstre har innflytelse i norsk politikk så setter vi skrei, natur og klima foran olje. 

Venstre har ikke hatt stortingsrepresentant fra Nordland siden 70-tallet, med tidligere forsvarsminister Johan Kleppe fra Bjørnskinn i Andøy. Svalbjørg har likevel håp om å lykkes ved valget i 2025. 

– Venstre vil stanse regjeringens stadige skatteoveraskelser for næringslivet, omstille oss vekk fra en oljesmurt økonomi og kjempe for tettere samarbeid med Europa. Hvis folk i Nordland er enig med meg i at det er det som skal til for å ta Norge framover, så er det bare å bli med på Venstre-laget.

Her er nominasjonskomiteens innstiling i sin helet:

1) Tarjei Svalbjørg, Steigen

2) Ida Gudding Johnsen, Bodø

3) Mats Hansen, Rana

4) Renathe Eriksen, Hadsel

5) Vilde Sofie Nohr, Bodø

6) Petter Yksnøy, Hemnes

7) Brith Unni Willumsen, Bø

8) Tom Duesund, Vefsn

9) Wibeke Aasjord Juul, Steigen

10) Mohamed Ahmed Yusuf, Bodø

11) Vegar Jakobsen  Bæhr, Hamarøy

12) Cecilie Hegge, Meløy

13) Arne Ivar Mikalsen, Hadsel

14) Trym Jacobsen, Brønnøy

15 Anja Johansen, Vågan

De endelige kandidatene velges av nominasjonsmøtet i Nordland Venstre 7. september.