Venstre i Telemark Fylke

Torgeir Fossli, Venstres 1.kandidat til Telemark Fylkesting

Venstres visjon for Telemark er en grønn og miljøvennlig region med høy livskvalitet og balansert og miljøvennlig utvikling.

Venstre vil ta vare på fylkets unike kultur-, natur- og miljøressurser, spesielt landbruksområder, kulturlandskapet, fjellområder, skjærgården samt de kulturhistoriske miljøene.

Omstilling av Telemark til et bærekraftig samfunn er en av våre viktigste oppgaver. Telemark Venstres mål er et bærekraftig og sosialliberalt samfunn der mennesker kan leve sammen i balanse med naturen slik at vi overlater våre etterkommere et bedre samfunn.
Venstre ønsker å samarbeide med nabofylkene på områder der det kan bidra til kostnadseffektive og bedre løsninger for innbyggerne.
Valg av styremedlemmer i offentlig eide selskaper bør forberedes av en valgkomite og slik at selskapets politiske og faglige kompetansebehov blir godt ivaretatt.

Det er et mål for Venstre at Telemark rullerer og følger opp språkbruksplanen som tar vare på de språklige rettighetene til innbyggerne, og sikrer gode bruksvilkår for nynorsk, bokmål og tegnspråk.

Åpenhet, fornyelse og redelighet er en forutsetning for et velfungerende folkestyre. Venstre vil derfor alltid kjempe for åpenhet, offentlighet, ytringsfrihet og personvern.

Program Telemark Venstre 2023-2027