Tilslutning til planene for nybygg Nordmøre krisesenter IKS i bystyret

Asgeir Bahre Hansen, representant Venstre, bystyret i Kristiansund, Foto: Ragnhild Helseth

Enstemmig vedtak ble gjort i bystyret der Kristiansund kommune slutter seg til planene for nytt bygg for Nordmøre krisesenter IKS. -I kjølvannet av dette vedtaket må også finansiering komme på plass i budsjettet for 2023 og økonomiplanperioden, sa Asgeir Bahre Hansen i sitt innlegg under behandlingen 1.9.22.

Kristiansund største eierkommune
Som den største av de fem eierkommunene i Nordmøre krisesenter IKS, er det et svært viktig vedtak som skal gjøres i dag ved å gi tilslutning til planene for nybygg for krisesenteret. De andre eierkommunene med Aure, Smøla, Tingvoll og Averøy har allerede gitt sin tilslutning.

Krisesenteret har sin beliggenhet i Kristiansund, og vil etter de foreliggende planene fortsatt ha det.

Saksframlegget gir grundig rede for hvorfor nybygg er nødvendig, men jeg tillater meg allikevel å vise til noen punkter der:
-dagens lokaler tilfredsstiller ikke lovens krav, spesielt gjelder det tilbudet til menn, og forholdene for barn som følger med til krisesenteret
-statsforvalter har gitt pålegg om utbedring av lokaler etter tilsyn allerede i 2018
-krev om å gi tilbud til voldsutsatte som i situasjonen er i aktiv rus og/eller har psykisk lidelse påvirker krav til lokaler som ikke kan oppfylles i dag
-Kristiansund kommune har allerede før statsforvalter var på tilsyn, signalisert at de ønsker lokalene til egen kommunal virksomhet innen helse

Planene for nybygg har vært jobbet med over lang tid, og skal dekke opp de krav som nevnt over.

Kristiansund kommune står som utbygger og eier av bygget, og at Nordmøre krisesenter IKSgår inn som leietaker, slik innstillingen sier.

Venstre forventer at prosjektet nå får sin plass i investeringsbudsjettet for Kristiansund kommune for 2023 og i økonomiplanen videre.

Innlegget holdt av Asgeir Bahre Hansen i sak 69/22 Nordmøre krisesenter IKS, tilslutning fra eierkommunene om nybygg