Uttalelse: Regionspørsmålet arkiveres – endelig!

Årsmøte 2022 , Kristiansund Venstre

-Tiden er inne for å bytte ut det bakoverskuende «vi gir oss aldri» med et framoverskuende «vi skaper framtiden». Det skriver Kristiansund Venstre sin uttalelse om regionspørsmålet, vedtatt på årsmøte 2022.

Politisk uttalelse vedtatt på årsmøtet 20.01.22

Regionspørsmålet arkiveres – endelig!

Folkeavstemming og innbyggerundersøkelse om regiontilhørighet legger til rette for at spørsmål om regiontilhørighet kan legges til side. Kristiansund Venstre har lenge ment at utredning og bruk av ressurser på dette spørsmålet har vært unødvendig og potensielt skadelig energisløsing, og har en kommentar når dette nå avsluttes: Endelig!
Med regionspørsmålet ryddet av veien, er tiden inne for å se til våre nære naboer i stedet for å se mot mer fjerne naboer i nordøst. Tiden er inne for å ta tak i de sakene det kan gjøres noe med, framfor å tvære på saker som er avgjort og tilhører historien. Tiden er inne for å bytte ut det bakoverskuende «vi gir oss aldri» med et framoverskuende «vi skaper framtiden».

I næringsliv og kulturliv foregår et godt samarbeid, uavhengig av kommunegrensene. Samarbeid fører som regel til at kaka blir større, ikke at noen får mer, og noen får mindre. Dette perspektivet bør råde i vårt forhold til naboene våre. Vi må anerkjenne at et godt naboskap, også naboskapet med Romsdalsregionen, ofte vil være av det gode for begge, og ikke et nullsumspill der gevinst for den ene parten er tap for den andre parten.
Vi må jobbe videre med utvikling av Kristiansund sentrum, til glede for egne innbyggere, naboer og tilreisende. Realisering av kulturhus og Campus er viktig bidrag når vi skal lykkes med at folk med urbane behov finner seg til rette i Kristiansund. Å utnytte dynamikken som disse prosjektene tar med seg, er avgjørende.

Publisert på Ksu.no 25.01.22