Sundbåten og bærekraftmål til debatt i alle hovedutvalgene

Sundbåten, Foto: Ragnhild Helseth

Venstre fikk enstemmig støtte i bystyret til å ta opp sundbåten som tema i alle hovedutvalgene som oversendelsesforslag: -Som kommune må vi løfte frem sundbåten. Derfor ber vi om at alle hovedutvalgene ut ifra sitt ansvarsområde tar opp til diskusjon sundbåtens rolle enten det er som transportør, kulturbærer, reiselivsmål eller andre synergier for kristiansundssamfunnet, og at administrasjonen deretter legger frem sak om hva kommunen vil for sundbåtens framtid.

Oversendelsesforslag enstemmig vedtatt av bystyret 16.12.21, sendes alle hovedutvalgene:

Verbalforslag sundbåt
Gjennom flere års prøvedrift med gratis sundbåt, først på lørdager, etterhvert også på hverdager, har denne sjøbussen vist sin berettigelse som transportmiddel for byens innbyggere ved å kunne vise til stadig økende passasjertall.

Sundbåten i dag og fremtidige utviklingsmuligheter gjør den svært sentral i å nå flere av bærekraftmålene i Kommuneplanens samfunnsdel for Kristiansund. Spesielt nevnes sundbåten sin rolle som transportmiddel i et livsløpsperspektiv for våre innbyggere og for å oppfylle krav om universell utforming.

Som kommune må vi løfte frem sundbåten. Derfor ber vi om at alle hovedutvalgene ut ifra sitt ansvarsområde tar opp til diskusjon sundbåtens rolle enten det er som transportør, kulturbærer, reiselivsmål eller andre synergier for kristiansundssamfunnet og at administrasjonen deretter legger frem sak om hva kommunen vil for sundbåtens framtid.