BY – ikke drabantby

TYDELIG SIGNAL: Ullensaker kommune vil stille nye krav til utbyggere i Jessheim sentrum. Bygg kombinerte bygg, og bygg dem klimavennlig!, Skjermdump fra MittJessheim

Vi vil at Jessheim skal utvikles til en velfungerende by, med arbeidsplasser, kultur, handel, serveringssteder og alt det andre som skaper liv og røre. Da må det bli slutt på å bygge rene boligblokker i den nye bykjernen.

Derfor fremmet vår kommunestrerepresentant Thorbjørn Merkesdal endringsforslag da saken “Prinsipper for byutvikling” ble behandlet i kommunestyret i Ullensaker 26. oktober:

Derfor bør det prioriteres prosjekter med handel, kontor, kultur og annen sentrumstilpasset næring i tillegg til bolig de kommende årene.

I tillegg vil vi stille krav til utslippsfrie byggeplasser. Dette må på plass dersom vi skal nå kommunens mål om å være klimanøytral innen 2030:

Det er et ønske om klimatilpasset utbygging på Jessheim. Derfor bør større prosjekt være utslippsfrie og utvikles i tråd med et anerkjent miljøsertifiseringssystem.

Les sak i MittJessheim/Romerikes Blad om klimakravene her.