I likhet med Venstrs Håvard Wannebo som gjorde oppmerksom på søppelproblemet i Stavern påpekte flere innbyggere samme problemet flere steder i kommunen:
Søppeldunker som er overfylte, måker og skjærer som drar innholdet utover i sin søken etter mat, hundeposer og snus som faller ut av dunkene i Bøkeskogen med mer.
Dette var grunn nok for vår representant Ingrid Strümke å ta opp forholdet i hovedutvalget eiendom og teknisk drift.
Hun stilte spørsmål hvordan rådmannen så for seg å håndtere denne meget uhygieniske og miljøskadelige tilstanden.
Det ble informert om at man skulle følge opp tømmerutinene bedre selv om det kunne føre til noe overtid og at det etterhvert skulle bli innkjøpt lukkede, smarte søppeldunker.
Hun var ikke fornøyd med svaret.
Dette forbedret ikke situasjonen vesentlig innen disse nye dunkene var innkjøpt og satt opp. Videre har hun lagt merke til en mangel på avfallsdunker på offentlige steder. Det finnes for eksempel ingen på hele Torget, kun små avfallskasser på veggene til private drevne kiosker.
Dunkene som var montert opp enkelte lysstolper ble fjernet 27. mai 2009 siden det var klistret reklame på disse, har jeg fått vite. Administrasjonen lovet den gangen å finne en ny løsning.
Et annet punkt er at det ikke finnes noen mulighet til å kaste avfall på bussholdeplasser eller ved busskur. Resultatet ser vi når vi tar en titt bak og rundt skurene.
Grunnen for at det ikke blir satt opp noe avfallskurver ble angitt at jo mer dunker, jo mer avfall, folk bør lære seg å ta med søppel hjem.
Dette er etter Larvik Venstres skjønn en feil vinkling og forventning. Hvis det er mye søppel i en avfallsdunk, betyr det at den er høyst nødvendig på dette stedet. Hadde den ikke stått der, hadde avfallet trolig havnet i naturen. Man bærer ikke på en tom brusboks gjennom hele bussturen og til man kommer fram. Eller skal man etterlate denne boksen i bussen? Ingen bærer på en full hundepose gjennom hele spaserturen, den havner langs veikanten hvis det ikke finnes et alternativ.
Siden Ingrid Strümke ikke var enig i administrasjonens vurdering, ba hun at dette skulle taes opp som regulær sak i neste utvalgsmøte slik at dette problemet kunne behandles grundig politisk.
Hun fikk enstemmig medhold fra alle representantene i utvalget for dette ønsket.
Nå skal Ingrid Strümke jobbe videre med saken i september, for sånn som det er nå vil vi ikke ha det!