Jan Kulland fyller 70 år i dag!

Jan Kulland, Foto: Karin Frøyd

Idag, 17. mars fyller Jan Kulland 70 år og Venstre gratulerer hjerteligst!

Jan har lang fartstid i Venstre. Hans politiske karriere startet som vara i Helse- og sosialstyret i Hedrum kommune så langt tilbake som begynnelsen av 1980-tallet. Seinere fikk han fast plass i Hedrum kommunestyre.

Etter kommunesammenslåingen i 1988 ble han en av fire representanter i Larvik kommunestyre. Der ble han i kun en periode idet han valgte å fortsette sin politiske karriere som fylkestingsrepresentant, fra 1991 – 1999.

Han har hatt mange tillitsverv både innen politikk og idrett, blant annet som styremedlem i Sykehuset i Vestfold. Innen idretten har han vært nært knyttet til Nanset IF, spesielt på trenersiden. Selv har han også vært aktiv idrettsmann, spesielt innen løpsdistanser.

Jan er utdannet fysioterapeut fra Tyskland og han jobbet ved Larvik sykehus, i Skien kommune, Vestfold fylkeskommune og i Larvik kommune. Som avdelingsleder var han med fra oppstarten av Presteløkka Rehabiliteringssenter ved Stavern fra 2004 der han også avsluttet sitt yrkesliv.

Før han ble pensjonist for noen år siden var han også frisklivskoordinator i kommunen i deltidsstilling.

Naturlig nok er folkehelse og sosiale temaer det som han er spesielt opptatt av. Jan er en dyktig debattant og har en sosialliberal ideologi som tydelig kommer til uttrykk når han har ordet. Han har innehatt mange styreverv i Larvik Venstre, også ledervervet.

Nå bor Jan på Sjømannshjemmet i Stavern. Siden det er karantenebestemmelser også der nå, må vi vente med å gratulere han personlig og spise kake sammen med han. Men det skal vi ta det igjen senere! I dag blir det bare gaveoverleveringer ved inngangsdøren.

Larvik Venstre og Vestfold Venstre og alle hans Venstre-venner gratulerer hjerteligst med 70 årsdagen!