Evakuer barna fra Moira!

Vestfold og Telemark Fylke vedtok denne uken et opprop om å evakuere barna fra Moira. Oppropet sendes regjeringen og alle landets kommuner.

Venstres Kåre Pettersen holdt innlegg til støtte for oppropet, det samme gjorde de andre partiene, minus Høyre og Frp som stemte nei.

Interpellasjon: Vestfold og Telemark fylke støtter oppropet «Evakuer barna fra Moria»!

Rødt ber om at fylkestinget kan vedta følgende som en uttalelse:

Vestfold og Telemark fylke støtter oppropet «Evakuer barna fra Moria»!

I flyktningleiren Moria på øya Lesvos i Hellas bor det nå 20 000 mennesker i en leir som er bygget for 3000, og antallet øker dag for dag

Hjelpeorganisasjoner forteller om grusomme forhold for barna som bor i leiren. Det haster med å få barna ut fra leiren og til tryggere forhold.

Den greske regjeringen har bedt EU-landene om å ta imot 3000 barn uten omsorgspersoner. Foreløpig har ingen europeiske land sagt seg villig til å ta imot disse barna. Vestfold og Telemark fylkesting vil oppfordre regjeringen til å gå foran og sørge for at Norge blir det første landet som tar imot noen av disse barna.

Vestfold og Telemark fylke har ressurser og plass til flere nye innbyggere. Vi har stor tillit til at kommunene og innbyggerne i fylket kan bidra til å ta imot disse barna på en god måte. Fylkestinget sender med dette stafettpinnen videre til fylkets kommuner med oppfordring om at også de stiller seg bak oppropet om å ta imot noen av de foreldreløse barna i Morialeiren.

Maren Njøs Kurdøl, Rødt

Oversendes:

Regjeringen

Samtlige kommuner i fylket