Iselin Nybø innledet om nytt prinsipprogram på medlesmøte

Iselin Nybø besøkte Kristiansund 21.januar, "Foto:Ksu Venstre"

Iselin Nybø, nyslått næringsminister, besøkte Kristiansund 21.januar, da som forskning- og høyere utdanningsminister og som leder for prinispprogramkomiteen. Kristiansund Venstre inviterte til medlemsmøte på ettermiddagen for å høre Iselin innlede om Venstres forslag til nytt prinispprogram som skal vedtas på landsmøtet i april

Medlemmene fikk først en orientering om den politiske situasjonen etter at FrP dagen før hadde meldt at de ville gå ut av regjeringen Solberg. Når dette skrives er ny regjering tiltrådt og Iselin Nybø er blitt næringsminister.

Møte om Campus Kristiansund
Tidligere på dagen var det møter med Høgskolesenteret i Kristiansund og Høgskolen i Molde om campusprosjektet i byen. Der deltok også Pål Farstad som styremedlem i Høgskolen i Molde. Nybø fikk videre orientering om virksomheten i F13 som er å regne som forstadier til campus. Hun besøkte tomta til Campus Kristiansund sammen med Pål Farstad og Asgeir Bare Hansen. Medlemsmøtet ble holdt i Vindel sine lokaler.

Kunnskap, ugle og fotball
Kristiansund Venstre takket Iselin for innsatsen for Campus Kristiansund på veien til å etablere et varig høyskoletilbud på Nordmøre. Hva passet vel bedre enn å overrekke en ugle som symbol på kunnskap, – og litt fotballglede også.

Venstres prinsipprogram
Prinsipprogrammet blir behandlet på fylkesårsmøtet for Møre og Romsdal Venstre helga 8.-9.februar. Frist for endringsforslag er satt til 3.mars.
Prinsipprogram forslag finner du her

Forskningsprosjekt Autoship
Iselin Nybø var i Kristiansund tirsdag 21.januar som forsknings- og høyere utdanningsminister der hun deltok på et arrangement knyttet til lanseringen av Horisont 2020-prosjektet AUTOSHIP, der Kongsberggruppen og SINTEF er sentrale partnere. Dette skjedde ombord i skipet “Eidsvaag Pioneer”, et skip som skal være med i prosjektet og prøves ut som selvgående skip. Skipet brukes i oppdrettsnæringen. Se lenke til sak i TK og skjermdump førstesida 23.januar 2020.

Nå skal skipsfarten bli autonom. TK 23.01.20

TK forside med minister Iselin Nybø