Kommunestyret: Innbyggerne må høres!

Mette Vabø i bystyresalen. Møtet den 13. januar ble holdt digitalt., Foto: Jan Erik Søndeland

Kommunestyret for Nye Stavanger har sitt konstituerende møte i dag. Her holdt Kommunestyrerepresentant Mette Vabø sitt første innlegg omkring posisjonens navneforslag til Madla kommunedelsvalg. Les hele innlegget hennes her.

Ordfører,

Det har blitt fremmet forslag om å endre navnet på Madla kommunedelsutvalg til Madla og Kvernevik. I media har dette blitt begrunnet med at det gjøres for å fremheve at det skal satses på Kvernevik og at folk som bor der ikke identifiserer seg med Madla-navnet.

Vi i Venstre har respekt for intensjonene med å løfte Kvernevik, og vi er enig i at denne delen av byen trenger en kraftig prioritering og et levekårsløft – men det gjøres ikke med en navneendring! Det gjøres med klare økonomiske prioriteringer og gode sosiale tiltak!

Kvernevik var en del av Madla kommune som i sin tid ble slått sammen med Stavanger i 1965. Å endre navn på kommunedelsutvalget er etter vår mening historieløst og i beste fall symbolpolitikk.

Skal vi følge den tankegangen bør kanskje også Hillevåg endre navn til Hillevåg og Kvalaberg? Eller Hinna bør kanskje endre navn til Hinna, Godeset og Jåttå?

La oss ta en fot i bakken her. Venstre tror ikke navnet på dette utvalget er det som bygger identitet og tilhørighet. Det er det skolene, lokalsamfunnet og den geografiske plasseringen som gjør. Så er det opp til oss her i kommunestyret og prioritere de delene av kommunen som trenger et løft, enten det er snakk om Kvernevik eller Storhaug. Det er jeg sikker på at vi klarer.

Det er også viktig å sørge for at de som bor i bydelen høres i dette.

Til slutt vil jeg derfor fremme et tilleggsforslag på vegne av Venstre, Høyre, Krf, Frp og Pensjonistpartiet hvor vi ber om følgende:

Før det eventuelt startes en prosess med på navneendring av Madla kommunedelsutvalg, skal innbyggerne gis anledning til å høres. Det legges frem sak for kommunedelsutvalget, hvor også kommunedelutvalgets medlemmer gis anledning til å komme med innspill til navn. Egen sak legges frem til bystyret før endelig vedtak.

Takk.