Mitt navn er Helge og jeg er 2. kandidat for Venstre i Porsanger

Snart er et lokalvalg og jeg har tatt parti. Når man er frittalende og født som rebell må det være stor takhøyde i det partiet man velger. Mitt valg ble Venstre – rett og slett fordi partiet gir plass til parallelle tanker og til mennesker som meg.

Hvis du ønsker en sosialliberalistisk tenkning inn i Porsanger kommunes styre – vel da kan du stemme på Venstre i Porsanger.

Her er litt om meg:

Jeg er født i 1969 og er dermed 50 år. Har vært aktiv hele livet før en nakkeskade satte meg kraftig ut for snart 2 år siden.
Jeg er utdannet Sjøkaptein og seilte til sjøs fram til 2000. Både som styrmann og Kaptein.

Etter den tid jobbet i i sjøfartsdirektoratet som overingeniør, senioringeniør og Strategisk underdirektør. Videre til kystdirektoratet som seniorkonsulent. Etter det ble det et par år som seniorrådgiver i KS.

Fra kommunesektoren har jeg jobbet som helse- og omsorgssjef, teknisk sjef, økonomisjef, ass. rådmann og konst. rådmann. I tillegg har jeg fungert som både brannsjef og næringssjef ved behov.

Jeg legger ikke skjul på at jeg er en samfunnsrebell med sterke meninger og at et medlemskap i Venstre satt langt inne. Men, nå er det gjort og jeg står for det. Jeg har sagt ja til å stå som listekandidat for Venstre i Porsanger og det er jo spennende.

Så her er min politiske ideologi. (ingen tær må føle seg trampet på)

Etter mitt syn finnes få eller ingen gode forklaringer på at Venstre har gått i ekteskap med Fremskrittspartiet, kanskje bortsett fra kåtskap på taburett. Det er ødeleggende og selvdestruerende å støtte en høyrevridd regjering som fjerner store deler av den sosialliberalistiske tenkningen.
Fordi; Sosialliberalisme skal bruke det offentlige som et verktøy for å skape frihet og muligheter for enkeltindividet og en tenkning som ser muligheter i fremtiden uten å gi etablerte løsninger og strukturer forrang.

Ideologien legger vekt på størst mulig frihet og samtidig et sterkt sosialt ansvar. I den sosialliberalistiske tenkningen føres en visjon om at staten skal legge forholdene til rette for forsvarlig og ansvarlig utfoldelse. Helt sentralt er derfor en politisk retning som påser at mennesket i seg selv ikke utvikler seg som hensynsløse vesener, der de sterke klarer seg bra og de svake bukker under.
Kort sagt: Sosialliberalisme handler om å sikre frihet for den enkelte og ansvar for hverandre.

Samfunnsreformer er derfor definert som naturlig tenkning i den sosialliberalistiske ideologien.

I dag brukes sosialliberalismens øverste prester som hensynsløse og misforståtte brikker i et spill som gir sterke høyrekrefter tilstrekkelig mandat til en haug med stigmatiserende samfunnsreformer.

Frihet og muligheter for enkeltindivid utvikles etter mitt syn best gjennom forsvarlig og ansvarlig utfoldelse der lokaldemokratiet i seg selv er drivere for innovasjon og Staten er såmenn for gode rammer.

Ivaretakelse av fellesskapsformuer, toleranse for lokalt entreprenørskap og lokal verdiskapning av nære ressurser er tilrettelegginger som i seg selv bidrar til fornyelse og bærekraft.

Retningsvalget Venstre sentralt har tatt er etter mitt syn på kollisjonskurs med min forståelse av sosialliberalisme og fører fram en politikk som setter velgerne i tvil. Det blir på mange måter en konservativ høyrevridd liberalisme som forvirrer og skaper splid.

Som lokal sosialliberalist med distrikts-psykopatiske trekk blir egentlig rollen å forsvare mitt eget tankesett og ta avstand fra det om etter mitt syn er misforstått bruk av ideologi.

Jeg mener og tror at et kommune Norge der toleranse for selvbestemmelse og ansvar for egen utvikling utføres best gjennom frihet og lokaldemokratiske valg. Der folkestyret i seg selv er premissleverandører for reformtanker. Det staten er medspiller og ikke motspiller og toleranse for ulikhet er nøkkelen til samtidsinnovasjon.

Jeg tror at statsinstruksjon og beinkrok for de som ønsker å stå seg alene vil føre til samfunnskonflikter og virke ødeleggende for samfunnets mangfold.

Joda, jeg kunne sikkert ha funnet meg et annet parti – men det ville jo vært dobbelt galt, rett og slett fordi jeg da ikke hadde troen på hva jeg selv mente. Jeg tror på mitt eget standpunkt, jeg forfekter mitt eget syn og er stolt av å representere Venstre lokalt.

For min del er ren natur, ett friskt hav, rett til lokalt folkestyre og medbestemmelse over eget samfunn verdier som aldri må veksles inn i en kurs som er besatt av effektivisering, sentralisering og økonomisk vekst.

Det bidrar etter mitt syn til en kynisme som polariserer samfunnet og fører til redsel for ulikhet.

Jeg velger meg en verden med frihet og menneskelig bærekraft!

Det var egentlig bare det.

Godt valg:-)