Planer for vedlikehold ved Halsan barneskole

Foto: Fotograf Hattrem

Venstres Atle Busch etterlyser kommunale planer for vedlikehold ved Halsan skole. Han tar opp saken i kommunens driftskomite på onsdag.

Spørsmålet har denne ordlyden:

Jeg deltok den 03.06.19 i Halsan barneskoles møter for Samarbeidsutvalget og Skolemiljøutvalget.Mye er veldig bra på Halsan skole, og det gleder meg at de i møtene sa at de opplever trafikksituasjonen som mye bedre etter de tiltakene som er gjort langs skoleveien.

Det kom dessverre også fram at det er en viss frustrasjon ved skolen over en del forhold som virker uheldig inn på trivselen og læringsmiljøet ved skolen, jfr Elevundersøkelsen for 7. trinn dette skoleåret. De forholdene som ble tatt opp i møtene var bl.a.:

•Uteområdet er langt fra tilfredsstillende for lek og avkobling for elevene.

•Renhold er ikke tilfredsstillende ved sykefravær og ved at de som utfører det ikke har nok tid til å gjøre jobben ferdig -her ble det bl.a. nevnt at toaletter ikke vaskes, gymsal og garderober blir dårlig rengjort.

•Skolen forfaller da lite er gjort for å oppgradere den siden den ble bygd. Skolen trenger sårt en renovering/oppgradering. I år påbegynnes oppgradering av ventilasjonsanlegget, men dette oppleves ikke tilstrekkelig.

•Vaktmestertjenesten er blitt kraftig redusert. Det gjør at små feil og skader ikke blir utbedret straks og er med på å forsterke graden av forfall.

I Elevundersøkelsen kommer det fram at elevene gir veldig god score på støtten de får hjemmefra (score hele 4,7). Det er min påstand at her har skolen et særlig fortrinn, men det må ivaretas også ved at foresatte og FAU opplever at skolen og området rundt ivaretas og utvikles på en god måte også innenfor de områdene jeg har pekt på ovenfor.

Spørsmål

Hva er de konkrete planene kommunen har for å svare opp disse områdene?