Løftebrudd fra Helse Møre og Romsdal

Helse Møre og Romsdal HF

Kristiansund Venstre krever at fødeavdelingen på Kristiansund sykehus består og at poliklinisk tilbud til revmatikere opprettholdes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**

Politisk uttalelse fra årsmøtet i Kristiansund Venstre 8. januar 2019

 

Helse Møre og Romsdal HF (HMR) vil slå sammen fødeavdelingene ved sykehusene i Molde og Kristiansund. Kvinner og barn må sikres et helsetilbud som i kvalitet og forutsigbarhet gir trygghet. Trygghet for at fødende og nyfødte får hjelp, og forutsigbarhet for at helsetjenesten er der for deg når du trenger den. Stadig endring i planer for sykehustjenesten for Nordmøre og Romsdal gir motsatt signal.

HMR vil også avvikle det polikliniske tilbudet til revmatikere, disse skal fra og med årsskifte reise til Ålesund sykehus. Dette er helt uakseptabelt

En forutsetning for bygging av «Sjukehuset Nordmøre og Romsdal» (SNR) har vært at tilbudene ved begge sykehusene på bestå med fullverdige tilbud inntil et nytt sykehus eventuelt realiseres.

Vi viser til samarbeidsavtalen mellom Ap, H, V, MDG, SV og KrFsom er den politiske plattformen til posisjonen i Kristiansund bystyre:

Kristiansund sykehus må styrkes i tida fremover med døgnåpen drift alle dager hele året for barneavdeling, føde- og akuttilbud, og med medisinsk og kirurgisk avdeling. Finansiering av eventuelt nytt fellessykehus for Nordmøre og Romsdal må ikke forringe tilbudet ved Kristiansund sykehus.

Kristiansund Venstre ber om at HMR ikke iverksetter disse tiltakene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**