Venstre skal inn i kommunestyret!

Odd Einar Dørum gjester Tinn Venstre på StartOpp Rjukan, Foto: Asbjørn Torgersen

– Venstre skal inn i kommunestyret!

FIKK RJUKAN-BOK: Partinestor Odd Einar Dørum ble overrakt Helges Songes bok om industrieventyret Rjukan av lokal partileder Marius Skeie.
FIKK RJUKAN-BOK: Partinestor Odd Einar Dørum ble overrakt Helges Songes bok om industrieventyret Rjukan av lokal partileder Marius Skeie.

Tinn Venstres Marius Skeie var ganske høy i hatten etter å ha hørt på en av sine politiske helter Odd Einar Dørum torsdag. – Venstre skal inn i kommunestyret om et år. Vi ønsker å komme inn for å ta noen viktige grep i politikken i Tinn kommune, sier Skeie.

POLITIKK Etter at Venstre-nestor Odd Einar Dørum for første gang hadde vært på Rjukan, og og holdt en inspirert forsamling i ånde i to timer, var det en godt fornøyd lokal Venstre-leder Marius Skeie som fortalte at Venstre var igang med en lang valgkamp for å få partiet inn igjen i Tinn kommunestyre. Venstre røyk ut av kommunestyret etter valget i 2015. Da hadde to representanter sittet i fire år som de første fra partiet siden de mistet representasjon ved valget i 1991.

– Inspirerende
– Odd Einar er en av grunnene til at jeg er med i Venstre i utgangspunktet, sier Marius Skeie, som var svært fornøyd med partiets møte og de to timene med den pragmatiske realpolitikeren Odd Einar Dørum.
– Jeg var ikke venstremann den gangen, men jeg synes han var inspirerende, og litt seinere ble det slik at det ble Venstre som var mitt parti. Det har Dørum mye av æren for, kanskje samme med Lars Sponheim, sier Skeie, som lover flere sentrale venstrefolk til Tinn det kommende året.

Doblet medlemstall
– Vi har doblet medlemstallet bare den siste måneden, og jobber hardt for å komme på kartet igjen i Tinn, forteller Skeie. Møtet tiltrakk mest venstrefolk som likte det de hørte fra Dørum. Det var mye nikking i salen mens Dørum snakket om løst og fast.
– Vi kommer til å invitere flere sentrale venstretopper til Tinn. Carl-Erik Grimstad, helsepolitisk talsmann blir neste som kommer, vi får også stortingsrepresentant Guri Melby (Red. anm: som også er gruppeleder for Venstre i Oslo, og nestleder i samferdsels- og miljøkomitéen), og Atle Hamar, leder i distriktsutvalget i Venstre kommer også til Tinn, og kan hende en “special surprise” også før valget, røper Skeie uten å ville si noe mer.

Hvordan skal Venstre markere seg?
– Vi må være for noe, og ikke bare mot noe. Venstre skal inn i kommunestyret, og vi skal gjøre noe med skolepolitikken i kommune.
Vi skal satse mer på kvalifiserte lærere, skal gi sjanse til de skolene som er, til å klare seg, men det kreves noe annet enn at man er mot skolenedleggelse. Vi ta noen grep, sier Skeie, som innrømmer at han ikke har planer om å gi seg i partiledelsen lokalt. Han er villig til gjenvalg.
– Vi skal ha et nominasjonsmøte først, så det er for tidlig å si, egentlig.
– Men du sier ja hvis du blir spurt?
– Ja. Ja, jeg gjør vel det. Jeg vil jo si ja da. Jeg vil vi skal inn i kommunestyret, gjerne med 3-4 representanter, og partiet satser nå hardt for det. Vi skal klare det på å være tydelig med gode saker.

Hva slags gode saker?
Venstre er en sentrumsparti. Vi vil ikke ha eiendomsskatt, og vi vil sørge for mer åpenhet i Tinn kommune. At man skal kunne ytre seg uten at kommunestyrerepresentanter og mellomsjefer skal snakke med deg, og vi vil ha slutt på at dokumenter som kan holdes åpne, skal holdes skjult for innbyggerne. Vi vil ha mer åpenhet og mer ytringsfrihet. Og vil vil prøve å få mer engasjement fra folk. Alt må ikke avgjøres i små gruppemøter.
– Hele poenget handler ikke om Venstre, men at vi vil fortsette å bo her i Tinn, og da må vi tørre å se på noen tøffe spørsmål, og sørge for rekruttering av unge og barnefamilier. Litt enkle ting som betyr noe for folk som kommer hit. Vi har ikke løsningen på alt, men kommer til å ha en veldig tydelig stemme i kommunestyret, avslutter Skeie.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**