Svarva og Reberg svikter byutviklingen

Foto: Fotograf Hattrem

Da formannskapet behandlet saken om bygging av nytt kino- og bibliotekbygg var de tydeligste negative stemmene ordfører Robert Svarva (AP) og varaordfører Alf Magnar Reberg (Sp), skriver Venstres Karl M. Buchholdt i et innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**

INNLEGG AV KARL M. BUCHHOLDT – GRUPPELEDER FOR LEVANGER VENSTRE

27. juni behandlet formannskapet saken om bygging av nytt kino- og bibliotekbygg i Levanger sentrum. Saken går videre til behandling i kommunestyret september. Da formannskapet behandlet saken, var de tydeligste stemmene mot nytt bibliotek og ny kino ordfører Robert Svarva (AP) og varaordfører Alf Magnar Reberg (SP).

Jeg synes det er veldig synd at kommunens fremste folkevalgte går imot en så viktig sak. En ny kino og et nytt bibliotek vil ha stor betydning for en tidsriktig og moderne utvikling av Levanger. Det vil være til stor glede for kommunens innbyggere, Levangers næringsliv og alle andre med tilknytning til Levanger. Vi vet at et mangfoldig kulturliv er en viktig faktor for folks valg av bosted.

Biblioteket er det mest brukte kulturtilbudet i kommunen med cirka 75 000 besøkende årlig, Universitetsbyen Levanger må ha en kino som dekker dagens krav og er konkurransedyktig. Å bygge et nytt bibliotek og en ny kino på bibliotektomta i Levanger sentrum er en kommunikasjonsmessig ideell plassering, den vil sørge for synergier på driftssiden og er et kjempegodt byutviklingsprosjekt.

Diskusjonen om ny kino og nytt bibliotek i Levanger har pågått i minst 20 år. Det er derfor på tide å vise handlekraft og få omsatt disse tankene til handling. Venstre vil sørge for nettopp det, gjennom å gå inn for å bygge et kombinert kino- og bibliotekbygg på tomta til dagens bibliotek i Levanger sentrum.

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**