Telemark Venstre er fortsatt mot deponi!

Utsyn fra Krogshavn i Bamble. , Foto: Line Markussen

Telemark Venstre beklager at det har blitt satt i gang en konsekvensutredning (KU) av deponi for farlig avfall i Brevik.

 

Vi er fortsatt motstander av et deponi i Brevik og vi har vært pådrivere for en ny avfallspolitikk som reduserer mengden farlig avfall, noe vi er glade for at regjeringen nå har satt i gang arbeidet med. Nøkkelen er etter vårt syn gjenvinning/rensing av svovelsyren fra Kronos Titan AS som er driveren i det store volumet som deponeres. Selv om Venstre nå jobber alt vi kan for å oppnå en kraftig volumreduksjon av farlig avfall og mye mer resirkulering, kan tidsaspektet ved teknologiutviklingen og nye løsninger gjøre at det av beredskapshensyn likevel må plasseres et deponi (som det forhåpentligvis ikke blir bruk for).

Venstre vil ikke gå imot lokaldemokratiet. Det som imidlertid gjør denne saken vanskelig, er at det er to lokaldemokrati (i kommunene rundt Brevik og i kommunene rundt Raudsand i Tingvollfjorden i Møre og Romsdal) som er imot deponi. Nesset kommune er for, men kommunene rundt er imot (av samme årsaker som i Grenland), mens i Grenland er alle kommunene imot. Venstre og Ola Elvestuen har ikke tatt stilling til hvor et slikt deponi skal ligge, og vil ikke gjøre det før det foreligger KU for begge plasser. Telemark Venstre kommer fortsatt til å kjempe inn mot eget parti og departement for at det ikke skal bli et deponi i Brevik! Tre enstemmige årsmøter har uttalt seg imot et deponi i Brevik, og dette vil ikke endres til tross for en KU!

Debatten rundt deponiet er viktig, og det er mange som har reagert, men den preges dessverre av splittelse istedenfor samhold—og den splittelsen kommer gjerne til syne i form av partitilhørighet. Hvilke parti i Telemark er det som har støtte fra sitt moderparti for å legge deponiet til Raudsand istedenfor til Brevik og dermed kan garantere at moderpartiet er imot et deponi i Brevik? Istedenfor å slå politisk mynt på denne viktige saken, så må folk og partiene i Telemark stå samlet og gjøre felles front mot en deponietablering i Brevik!

Torgeir Fossli, fylkesleder i Telemark V

Marius Skeie, nestleder i Telemark V

Solfrid Rui Slettebakken, nestleder i Telemark V

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**