Distriktspolitikk på landsmøtet

Toivo Brennløkken, Pål Farstad, Ragnhild Helseth og Roald Røsand, "Foto: Ksu Venstre"

Distriktspolitikk er en viktig del av Venstre sin politikk. Uttalelsen “Løft for heile landet” ble vedtatt på landsmøtet. Den var foreslått av Venstres ordfører-og varaordførernettverk, der Ragnhild Helseth deltar som varaordfører.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**

Uttalelsen gir politiske føringer for Venstre sin politikk for videre utvikling og vekst i distriktene, og beskriver en rekke virkemidler som trengs. Kommune- og regionreformen må fortsette, flere statlige arbeidsplasser må flyttes fra stat til kommunene, og flere kompetanseoppgaver må komme til regionene. God infrastruktur som møter fremtidens transportbehov er helt vesentlig. Det må utredes hvordan de regionale busstilbudene kan styrkes med fossilfrie eller nullutslippsbusser, fjordene må satses på som transportårer med utslippsfrie fartøy, og det må sikres høyt tempo i utbyggingen av bredbånd og mobilnett. Dette er noe av det uttalelsen tar til ordet for. Hele teksten kan lese i lenke nedenfor.

Fra Nordmøre deltok Pål Farstad og Roald Røsand som delegater. Toivo Brennløkken og Ragnhild Helseth deltok som observatører/varadelegater.

Uttalelse: Løft for hele landet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**