Uttalelse: Bjørntvedtjordene må bevares til landbruk

Veimyndighetene har i mange år planlagt en vei fra Bjørnstad, over Bjørntvedjordene fram til Kjørbekk. Denne veien er planlagt over gode jordbruksarealer på Bjørntvedt. Det har i de seinere årene dessverre blitt nedbygd god dyrkbar jord i dette området, fordi det før jordvern var satt tilstrekkelig på dagsorden, var avsatt områder til boligbygging.

Men vi må nå begynne å ta på alvor at vi av hensyn til framtidig matproduksjon ikke kan fortsette å bygge ned god dyrkbar jord. Planene om veiframføring over Bjørntvedtjordene er nå igjen kommet fram. Vi trodde egentlig at Skien kommune for en del år siden hadde gitt et klart signal til veimyndighetene om at traseen for denne veien måtte flyttes. Men Skien Venstre ber nå om at Skien kommune gir et klart signal til veimyndighetene om at det er helt uaktuelt med denne veien over god dyrkbar jord.

Veitraseen bør isteden flyttes til å følge i retning fra Skien: Bjørntvedtveien over i Hulkaveien, deretter ta av på høyre side før Klyve og legges mellom Klyve og Rugtvedtkollen og videre i dagen/tunnel ut i området ved Kulltangbrua, eventuelt i tunnelen før Kulltangbrua.

Vedtatt på årsmøte i Skien Venstre 22.01.18

Gustav Søvde
leder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**