Uttalelse: Bevar friluftsområdet i Borgeåsen – et uerstattelig rekreasjonsområde

Borgeåsen ligger på grensen mellom Porsgrunn og Skien og er et lett tilgjengelig og bynært friluftsområde for befolkningen i et stort nedslagsfelt både i Porsgrunn og Skien kommune.

Skogen er nærområde for flere skoler og barnehager som benytter den flittig til alle årstider, både i og utenfor skoletiden. Den anvendes av turgrupper, pensjonistgrupper, folk som er interessert i og glad i naturen, i stor grad av mosjonister på alle nivåer, av ryttere og hundefolk m.fl. Det er et utall av stier på kryss og tvers som vitner om hyppig bruk.

Miljødirektoratets Naturbase innleder sin beskrivelse av Borgeåsen slik:
“Borgeåsen utgjør det største intakte barskogsområde på kalkholdig grunn i Skiensdalen, og er dominert av truede vegetasjonstyper. Det er kjent enkelte sjeldne og truede arter av bl.a. karplanter og sopp, potensialet for flere regnes som godt. Lokaliteten består av flere naturtypeavgrensninger både i Porsgrunn og Skien og bør forvaltes som et helhetlig område. Lokaliteten er vurdert som svært viktig.”

Det er med stor uro vi registrerer planene om en utbygging i en stor del av området som ligger i Porsgrunn kommune. Det området som planlegges bebygd er for en stor grad ganske flatt og lett å gå i, og er av det som i dag er aller mest brukt.

Skien Venstre vil arbeide for at Borgeåsen beholdes med de byggegrenser som gjelder i dag.

Vedtatt på årsmøtet i Skien Venstre 22.01.18

Gustav Søvde
leder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**