Nytt styre i Rana Venstre

Foto: Mats Hansen

Rana Venstre avholdt årsmøte den 22. januar, og Mats Hansen ble enstemmig valgt til ny leder. Han tar over vervet etter Emilie Linnéa Bronder som flytter til Bodø. Hansen er i dag Venstres representant i kommunestyret, er nestleder i Nordland Venstre og har sittet i styret i Rana Venstre siden 2015. Hansen trekker fram skolesaken som en viktig sak fremover.

– Jeg er takknemlig for tilliten jeg har fått og gleder meg til å ta fatt på oppgaven som leder av Rana Venstre. I 2018 skal vi legge grunnlaget for et godt valg i 2019, og skolesaken kommer fremdeles til å være viktig for Venstre. Vi skal jobbe for å endre vedtaket som flertallet i kommunestyret gjorde i fjor.

Venstre er motstandere av den nye storskolen i sentrum, og gikk også inn for at 1-10-skole på Gruben skulle utredes da saken ble behandlet i fjor. Nå får Venstre støtte i arbeidet med skolesaken etter at Skolelistas Stig Meisfjord meldte seg inn i partiet og ble valgt til vara i styret.

– Jeg er veldig glad for at Stig ønsket å bli en del av Rana Venstre, og ser fram til arbeidet vi skal gjøre med skolesaken fremover, sier Hansen.

Årsmøtet hadde for øvrig besøk av Stortingsrepresentant Jon Gunnes. Han sitter i transportkomiteen og fikk møte representanter fra RU og Rana Industriterminal som informerte om arbeidet med ny flyplass og ny dypvannskai.

– Ny flyplass og ny dypvannskai er viktig for Rana og Helgeland. For å få til vekst og utvikling må disse to prosjektene gjennomføres snarest, og med Venstres inntreden i Regjeringen blir det viktig for Rana Venstre å følge opp denne jobben fremover. Derfor er jeg glad for at Jon Gunnes kom til Rana for å lære mer om disse prosjektene.

Styret for øvrig består av nestleder Amanda Helen Bronder og styremedlemmene Mary Ann Dahl, Kerstin Ander-Trønsdal, Erling Solvang og Maja Stormo

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**