Sett barna først!

Foto: Stavanger Venstre

“Samfundet i sin Helhed har Ansvar for alle de enkeltes Velfærd” Sitat Johan Castberg.

Johan Castberg var en politisk pioner og en bauta i utviklingen av velferdsstaten.

Han satte det enkelte menneske først. Venstre setter det enkelte menneske først og er ikke redd for å endre og reformere, dersom kunnskap tilsier det.

I Stavanger er Venstre med på å styre byen. Våre bystyrerepresentanter er uredd, konstruktiv,offensiv og vi er et godt lag.

Skal nevne noen saker vi har på dagsorden.

Vi må bryte det tradisjonelle undervisningsmønsteret. Vi har utfordringer med frafall i skolen, med mindre motivere elever og med elever med komplekse psykiske utfordringer for å nevne noen.

I Stavanger digitaliserer skolen og ser nå effekter av det. Vi er på vei til å bli en 1:1 skole. Undervisningen er endret. Våre lærere og elever har fått verktøy som vil kunne bidra til å øke læringsutbyttet og gjøre skolen mer relevant for flere. Nylig var jeg og Hege Eriksen Nordbøe på skoleteknologikonferansen Bett2018 i lag med en stor delegasjon fra stavangerskolen. Tilbakemeldingen fra lærerne som var der var at teknologi endrer undervisningsmetoden og gir pedagogene flere verktøy som kan bidra til å styrke både ordinær undervisning og spesialundervisning.

Dette motiverer elever og gjør skolen mer relevant for flere.

Vi satser på innovasjon og skaperkraft i skolene, med en satsing på elevbedrifter. Det unike er at vi skal koble elevbedriftene opp mot smartbyen. Våre elever skal ha en viktig rolle i utviklingen av Stavanger by.

Vi satser på prosjektet lekeressurs som skal gi ungdomsskolegutter arbeidsdager i barnehager. Både for å gi elevene en variert skoletid, men og for å jobbe med å bryte et tradisjonelt kjønnsrollemønster.

Vi må satse på å øke andelen menn i både barnehage og i andre kvinnedominerte yrker. Stavanger har, etter Venstres initiativ, vedtatt 8 konkrete tiltak for å øke rekrutteringen av kvalifiserte menn i barnehagen. Tiltakene fikk til og med oppmerksomhet på den forrige nasjonale barnehagekonferansen.

Alle punktene som jeg nå var innom er ivaretatt i vår nye regjerningsplattform, dermed har jeg forventninger til en videre satsing.

Venstre må sette det enkelte barn først. For mange barn opplever unødvendig store utfordringer på veien til å bli voksne samfunnsborgere. Stikkord her er psykisk helse, fattigdom, mobbing e.t.c

Barns frihet og barns mestring i et godt felleskap trumfer det meste. Fra barsel til begravelse må Venstre stå på for den enkeltes velferd.

Kjære venner – vi er medlemmer i Norges viktigste parti. Et parti som ser det enkelte menneske i felleskapet.

 

Rune Askeland
Nestleder for Kommunalstyret for oppvekst
Bystyrerepresentant Stavanger (V)

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**