Økt satsing på skole og kultur

Forebygging er bedre enn behandling. Derfor legger Venstre og flertallspartiene i fylkeskommunen idag frem et budsjett der vi setter av 15 millioner for å styrke vår nullvisjon mot frafall i den videregående skole.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

-Forebygging er bedre enn behandling, sier Venstres gruppeleder Anja Berggård Endresen. Ensomhet og psykososiale vansker kan føre til frafall i skolen. Lærere beskriver sosiale problemer de ser, men ikke har tid til eller kompetanse til å følge opp alene. For å bli bedre på forebygging, mener vi at det vil være viktig å gjennomføre et prøveprosjekt der vi styrker den sosialfaglige kompetansen i skolen.

Elevundersøkelsene viser at ensomhet er en utfordring for elevene våre og at at en foruroligende andel sliter psykisk. Som en del av satsingen vår på nullvisjonen mot frafall i videregående skole, vil vi derfor rulle ut et prøveprosjekt med flere sosialrådgivere i noen videregående skoler.

-Dette blir en vinn-vinn situasjon. Læreren får mer tid til å formidle fag, helsetjenesten ved skolene får mer tid til helseforebyggende oppfølging og så øker vi den sosialfaglige kompetansen, sier Berggård Endresen.

I fjorårets budsjett fikk Venstre flertall for å senke prisen for salg av ungdomskort til 299 kroner. Salget av ungdomskort har vist en positiv utvikling, så vi beholder samme pris også i 2018. Samtidig utvider vi gruppen som kan kjøpe ungdomskort til 22 år. Dette er i tråd med det vi gikk til valg på i 2015.

-Vi vil stille krav om lav- eller nullutslippsteknologi ved alle utlysninger av båt og fergeruter i Rogaland – og ta aktive miljøgrep for at vi skal bli det fremste fylket på miljøvennlig ferge og båttrafikk påpeker Berggård Endresen videre.

Som leder i regional- og kulturutvalget påpeker Venstres gruppeleder også at det er gledelig at festivalstøtten økes til 1 million kroner og at det settes av en kvart million kroner til å arrangere NM-uka der 22 ulike idretter får vise seg frem i regionen neste sommer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**