Derfor fortjener Abid Raja tillit

Mats Olsen

For oss i Venstre er det først og fremst Abid Raja som gjelder i dette valget. Men med et godt valg for Venstre, og med Abid trygt plassert innenfor regjeringsapparatet, gjelder dette valget også i høyeste grad vår egen Solveig Schytz. Vår lokale «samferdselsminister i Akershus». Hun er intelligent, kunnskapsrik og verbal, og har et brennende engasjement for kollektivtransport, natur og medmennesker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Av Boye Bjerkholt, fylkesleder i Akershus Venstre

Det er valgkamp på Romerike. Hele regionen preges av partiaktive som farter rundt i jakten på stemmer. En av aktivitetene er dørbank. En aktivitet mange kan synes er skummel før de har forsøkt det selv. Når man har prøvd det, finner man imidlertid ut at det en veldig hyggelig aktivitet. De fleste på Romerike er nemlig blide, hyggelige og imøtekommende. Folk på Romerike er seriøse og engasjerte og opptatt av å sette seg inn i problemstillingers ulike sider. Romeriksfolk flest vet hva et valg dreier seg om og de er opptatt av å hegne om demokratiet og spillereglene det forutsetter.

Abid er nå i ferd med å opparbeide seg en stor stjerne blant folk. Vi er utrolig stolte av å ha ham på toppen. Flere av dem jeg har snakket med i løpet av valgkampen sier de vil stemme Venstre nettopp på grunn av Abid. Han har gjort en stor innsats for Romerike i perioden vi har bak oss. Han er vår største verdi.

For hva dreier et stortingvalg seg om? Et stortingsvalg dreier seg om tillit. Hvert fjerde år har vi som innbyggere i landet en mulighet til å velge våre egne tillitsvalgte til å representere oss i landets nasjonalforsamling. Det er fantastisk. Vi i de ulike partiene har fått i oppgave å sette opp en liste over folk vi mener velgerne kan ha tillit til – som kan representere oss alle.

Og hvem er det vi mennesker har mest tillit til? Jo, det er dem som hører på oss – det er dem som tar det vi sier på alvor. Abid har hørt på oss på Romerike når vi har sagt at området har stort press, store trafikk- og miljøutfordringer, og at vi trenger avlastning.

Han har hørt på oss når vi har sagt at vi trenger en ny baneløsning for Nedre Romerike så raskt som mulig – gjennom Lørenskog til Lillestrøm og Kjeller. Han har kjempet den inn i Nasjonal transportplan.

Han har hørt på oss når vi har ønsket å stanse uttak av torv fra Jødahlsmåsan. På bakgrunn av den saken har Venstre fremmet forslag om styrket myrvern på Stortinget. Resultatet er at det lages en plan for utfasing av torv fra jordprodukter og at det nå ligger et lovendringsforslag om forbud mot nydyrking av myr ute på høring. Abid jobber fortsatt for bevaring av Jødahlsmåsan, og at dreneringa av myra må stanses.

Han har hørt på oss når vi bekymrer oss for atomavfallet på Kjeller. I Venstres budsjettforhandlinger med regjeringen fikk han gjennom oppstartsbevilgningen som IFE ba om, og som var helt nødvendig for at ikke arbeidet skulle stoppe opp.

Abid Raja er en som lytter til dem han representerer. Derfor fortjener han vår tillit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**