Barnetrygden universell ordning, ikke et verktøy til stigmatisering

Barn som vokser opp i fattige familier, blir ofte ekskludert sosialt., FOTO: Redd Barna/Søren Nilsen

Kjære landsmøte, kjære Trine.

Æ ska snakk varmt om endringsforslag 983.

Ei økning i satsan i Barnetrygden i kombinasjonen m / Skattelegging av Barnettrygden vil bidra til en bedre fordelingsvirkning som vil vær ett godt bidrag for å motvirke barnefattigdom.

Æ trudd aldri æ sku sei herre men Kåre Willoch har blitt mer og mer spiselig i uttalelsene og e ein mann verdt å lytte til!

Barnetrygden ble innført i 1946 pga store forskjeller økonomisk/ sosialt.
Det e det også i dag- sykepleiern Marianne vart intervjua av Dagbladet hu sa at te tross for fast jobb og høy utdannelse sleit hu for å få enden te å møtes. Barnefattigdom e ein utfordring for oss som må taes på alvor.

Folk først/ barn først i mitt hode – det betyr brukeren før systemet.

Det å begrense Barnetrygden kun til de som trenger det vil gi mere byråkrati, koster tid og vi må innføre kontrolltiltak.
Det vil ikke lønne seg eller som vi sei i Trøndelag » vinninga går opp i spinninga»

Barn koster og jo eldre dem bli jo meir koste dem. Det e mang i salen her som veit ka 2-3 guttonga/ veitjonga i alderen 12-17 år som trener 3-5 gang i uka koste. Det krever si husmor og sin husøkonom det. Barnetrygden bør derfor økes te herre gruppa.

Universelle ordninga har en verdi i sæ sjøl- med å behold Barnetrygden signaliserer VENSTRE at barn e det viktigste vi har, uavhengig av foreldrenes inntekt!

Gjeld det aill får vi også interessen for å gjør den best mulig.

Æ e redd for hvis vi kun gir Barnetrygden til de svakeste/ fattigste vil det oppleves som stigmatiserende, folk kan miste interessen for ordningen og vilje til å opprettholde den.
Med å Skattelegge Barnetrygden oppnår vi en betydelig fordelingseffekt uten adm kostnader, samt vi opprettholder en allmen viktig ytelse….

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**