Hell Arena får støtte fra stortinget

André N. Skjelstad fra Venstre i Nord-Trøndelag og Lill Harriet Sandaune fra FRP Sør-Trøndelag er veldig fornøyde med at samferdselskomiteen vil realisere Hell Arena, Foto: Thomas Lien, Venstre

Stjørdal Venstre har jobbet aktivt opp mot Venstre sin stortingsgruppe for å få satt Hell Arena på sakskartet. Stortingsrepresentant André N. Skjelstad fra Nord-Trøndelag Venstre har virkelig stått på og sammen med Lill Harriet Sandaune fra FRP Sør-Trøndelag fått det gjennom i samferdselskomiteen.

En enstemmig samferdselskomite på Stortinget ønsker at Hell Arena på Stjørdal skal realiseres. Komitebehandling ble gjort etter forslag fra Venstre og FRP. André N. Skjelstad og Lill Harriet Sandaune er begge storfornøyd med at samferdselskomiteen fattet interesse for prosjektet. “Testing av ny miljøvennlig teknologi på bil er viktig om vi skal nå klimamålene. Slik testing er Hell Arena veldig godt posisjonert til å få til” sier Skjelstad. Sandaune poengterer på sin side at dette også er et veldig godt samarbeidsprosjekt for nye Trøndelag. “Hell Arena vil ligge midt i det nye fylket. Spennende at vi kan enes om at biltesting og teknologiutvikling har en naturlig plass i nye Trøndelag” avslutter Sandaune.

Komiteen vil understreke betydningen av forskning for å finne økonomisk og miljømessig bærekraftige transportløsninger. Komiteen ser positivt på planene om forsknings- og testarena for framtidens bilteknologier og intelligente transportsystemer som utvikles på Hell Arena. Flertallet vil peke på at Hell Arena, med sitt fagmiljø og geografiske beliggenhet kan ta en ledende rolle i utviklingen av teknologier innen induktiv lading (Power Roads), autonom teknologi og teknologier knyttet til ITS. Hell Arena vil bli en «living lab» og nav for FoU-miljøene som forsker på framtidens trafikksystemer basert på teknologi, infrastruktur og trafikksikkerhet, nasjonalt og internasjonalt. Komiteen viser til at Hell Arena har etablert samarbeid med tunge aktører som SINTEF, NTNU, Nord Universitet og ITIC (International Transportation Inovation Center) i South Carolina. Komiteen ber regjeringen vurdere hvordan staten kan bidra med realiseringen av Hell Arena og komme tilbake til stortinget på egnet måte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**