Støtt Abids valgkamp

– Jeg er i politikken fordi jeg vil at alle skal ha like muligheter til å lykkes. Jeg håper du vil hjelpe meg med dette, ved å gi en pengegave til valgkampen, sier Abid Raja.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**


Gi et bidrag

Venstre er et parti som ikke er bundet opp av særinteresser. Vi får ikke store pengeoverføringer fra verken næringsliv, arbeidstakerorganisasjoner eller andre interesseorganisasjoner.

Venstre er et parti for alle. Derfor trenger vi støtte fra mange.
Støtt Venstre: Vipps #81429, kontonummer: 1720.27.18639

Oddveig Benum Botnen, Eldfrid Hovden og Ingjerd Skinnes med Abid Raja
Abid og damene.

En liten gave er mye bedre enn ingen gave. Da Obama stilte til valg første gang samlet han inn omtrent en milliard dollar. Nær halvparten av dette var donasjoner på under 200 dollar.

Har du 50 kroner eller 5000 kroner? Alt hjelper! Bidrag inntil kr. 10 000,- kan gis anonymt – hvert hvert kalenderår.

Gode lærere

Mine foreldre innvandret fra Pakistan. Min mor var analfabet og husmor, mens far jobbet på spikerfabrikk. Jeg er født og oppvokst i Norge og er overbevist om at grunnen til at jeg klarte meg bedre enn mine foreldre, er fordi jeg fikk muligheten til å gå på en god skole med gode lærere som lærte meg å lese, skrive og lære.

Jeg er gift med Nadia, som jobber som psykolog. Sammen har vi tre barn som går på barneskolen, og to fosterbarn som går på videregående.

Tidlig innsats

Jeg er opptatt av at vi kommer tidlig på banen for barn med store eller små utfordringer. Det har vært utgangspunktet for noen av Venstres tøffeste krav i budsjettforhandlingene vi har hatt med regjeringen. Differensierte priser på SFO og AKS og gratis kjernetid for de med lavest inntekt er viktig for å forebygge utenforskap og fattigdom.

Jeg har klart meg bra her i livet og unner alle barn som vokser opp i samme økonomiske situasjon som jeg gjorde, tilgang til god opplæring tidlig. Det er en suksessfaktor for sosial mobilitet for alle og for samfunnet som helhet.

Støtt Venstre: Vipps #81429, kontonummer: 1720.27.18639

Integrering

Vi må kjempe om felleskapsverdier også i møte med nye kulturer og religioner. For at landet vårt skal lykkes må vi lykkes med integreringen av nye landsmenn. Men her lykkes vi ikke om vi ikke våger stå i verdikampen. Jeg lover å fortsette å stå i verdikampen.

Sykkeltur

Venstres Abid Raja er sykkelentusiast og syklet i sommer Norge på langs, fra Lindesnes til Nordkapp! På turen møtte han mange andre sykkelentusiaster, bl.a denne dame-sykkelgruppa på Melhus
På turen møtte jeg bl.a denne dame-sykkelgruppa på Melhus.

I valgkampen 2015 bestemte jeg meg for å se store deler av vår langstrakte land. Jeg syklet fra Lindesnes til Nordkapp, via Gudbrandsdalen, og etter å ha tatt ferja fra Bodø til Moskenes fortsatte jeg turen oppover fra Lofoten. Landet vårt har utrolig mye vakkert å by på, og jeg er overbevist om at vi kan skape mange nye næringer ved å tilrettelegge for økt turisme.

Mini-CV:

  • Utdannet som jurist (Cand.Jur), mellomfag i kriminologi og mastergrad fra Oxford i vitnepsykologi.
  • Jobbet som advokat, nemndleder i Utlendingsnemnda, politiadvokat og ambassadesekretær ved ambassaden i New Dehli.
  • Stortingspolitiker siden 2013 og har på Stortinget vært medlem i Kontroll og konstitusjonskomiteen og i Transport og kommunikasjonskomiteen.
  • Utgitt to bøker, Talsmann ved Aschehoug forlag i 2008 og boka Dialog ved Cappelen Dam forslag i 2010.
  • Mottok Fritt-Ords prisen i 2010.

Støtt Venstre: Vipps #81429, kontonummer: 1720.27.18639

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**