Friluftsliv: For naturen og folkehelsa

Friluftsliv: Godt for sjel og sinn - og naturen, Foto: Jan-Helge Christiansen

– Tilrettelegging for friluftsliv er viktig for naturen og for folkehelsa. Her får vi stor samfunnsnytte for relativt små penger, sier Abid Raja. Venstre investerer i friluftslivet i sitt alternative budsjett.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Venstre har foreslått å sette av 150 millioner av spillemidlene til egenorganisert idrett, Frifond-ordningen og friluftsliv – 50 millioner hver.

Inkluderende

– Idrett bidrar til å gjøre samfunnet vårt bedre og mer inkluderende gjennom lek, sosial aktivitet, dugnad, konkurranse og folkehelse, sier stortingsrepresentanten fra Akershus.

Bredt spekter av tilbud

Venstre har et mål om at alle innbyggere skal ha et bredt spekter av lokalt forankrede aktivitetstilbud. I regi av den frivillige, medlemsbaserte idretten og gjennom muligheten for egenorganisert aktivitet.

Styrker Miljødirektoratets arbeid

Venstre foreslår også å øke miljødirektoratets sekkepost for friluftslivsformål med 35 millioner kroner. Regjeringens forslag er på 159,8 millioner.

Videre foreslår venstre å bevilge 40 millioner til til vannforvaltning, skogvern, momskompensasjon, gang- og sykkelveier, marin forsøpling, m.m. via Miljødirektoratet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**