Ingen snikåpning av Lofoten, Vesterålen og Senja

Foto: Andries3, Flickr

Regjeringen vil likevel ikke la oljeselskapene nominere Møreblokkene og Nordland 6 for leting etter olje.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

I dag har Olje- og energidepartementet sendt ut en presisering om at oljeselskapene ikke får lov å nominere «blokker som ikke er aktuelle å utlyse til våren». Dette betyr at områdene som Venstre i samarbeidsavtalen fikk vedtatt stengt for petroleumsvirksomhet, Møreblokkene og Nordland 6, ikke vil bli utlyst.

I går gikk det ut informasjon om at oljeselskapene fikk lov til å nominere blokker i de omstridte havområdene utenfor Lofoten og Møre i forbindelse med den 24. konsesjonsrunden på norsk sokkel. Reaksjonene fra Venstres Ola Elvestuen i går var skarpe.

-Olje- og energiminister Trond Lien (Frp9 må rydde opp i dette. Det er ingen tvil om at Møreblokkene og Nordfland 6 ikke skulle ha stått på lista, sa Venstre-nestlederen i går til NTB.

-Selv om det er en tidlig fase i prosessen er det ikke i henhold til samarbeidsavtalen å legge til rette for oljevirksomhet i disse områdene.

Det var bransjenettstedet Upstream som onsdag ettermiddag kunne fortelle at de omstridte havområdene utenfor Lofoten og Møte var en del av den såkalte nominasjonsprosessen i 24. konsesjonsrunde.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) sa ovenfor NTB onsdag kveld at samarbeidsavtalen med KrF og Venstre ligger til grunn for arbeidet med 24. konsesjonsrunde.

-Det er derfor ikke aktuelt å lyse ut de områdene regjeringen har en avtale med samarbeidspartiene om, sier han.

Venstre leder, Trine Skei Grande, sier til NRK i kveld at hun forventet at regjeringen fjernet unødig tvil, på bakgrunn av samarbeidsavtalen med støttepartiene.

– Det var lurt av dem. De har en avtale med oss på dette så jeg forventet at dette ble ryddet opp i raskt, sier Trine Skei Grande til NRK.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**