Hvordan blir framtidens transportløsninger?

Billettkontrollør på Oslo S
Foto: CC: Anne Worner

Hva mener du om Nasjonal transportplan?

Vi inviterer til politisk verksted i Scweigaardsgate 12, tirsdag 20. september, kl. 17-20. Møt opp 1655. Dere blir låst inn.

Meld deg gjerne på Facebook-arrangementet.

Akershus Venstre skal komme med sine forslag i en uttalelse i oktober. Dette møtet er en invitasjon til medlemmene om å delta med sin innspill. Nasjonal transportplan vedtas av Stortinget til våren.

Møtet blir på Galleriet, Schweigaards gate 12, 5. etg. kl 17-20.
Det er Akershus Fylkeskommunes lokaler, og vi møtes utenfor inngangen til nr. 12 kl 1655.

  • Jernbaneverket kommer, og forteller om Follobanen og bruk av tunnelboremaskiner (TBM).
  • Togprodusenten Bombardier kommer. Bombardier produserer både tog og fly, og vil fortelle om hva vi kan forvente av nye logløsninger.
  • Og Hyperloop, en av Elon Musks initiativ – han med Tesla og Space-X, megautbygging av solceller, og nå høyhastighetsbaner – vil presentere en radikal løsning for høyhastighetsbaner. Tilsammen vil dette gi et innblikk i hva som kan forventes av ny bane- og togteknologi mot 2030.

I tillegg er Zero og Naturvernforbundet invitert til å gi sine synspunkter på utfordringer knyttet til biodrivstoff og prioritering av vei- og baneutbygging.

Det blir mulighet til å spille inn og debattere forslag til nasjonale, regionale og lokale transportløsninger som bør være med i Akershus Venstres uttalelse til Nasjonal Transportplan (NTP).

Du finner høringsutkastet her.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**