Debatt: Vil hagebransjen slutte med bruk av torv?

Foto: Sveinung Bråthen

Stortinget har vedtatt en utfasing av torv. På hageseminaret tirsdag 13. september, kl. 1830, Vitenparken på Ås, ber vi Plantasjen, Felleskjøpet, Nittedal torvindustri og Hageland svare på hvordan de skal møte denne utfordringen.

Trenger miljøbevisste hageeiere

Stortingsrepresentant Ola Elvestuen stiller i panelet for Venstre. – Stortinget tok noen viktige grep med vedtaket om utfasing av torv, men dette er en sak der vi må ha miljøbevisste hageeiere med på laget, sier han.

Miljøvennlig hage og debatt

Velkommen til kveldsseminar: Det blir faglige foredrag om miljøvalg i hagen etterfulgt av debatt. Vitenparken kafe er åpen og har middagsretter med råvarer fra egen kjøkkenhage. Meld gjerne din interesse på Facebook.

Debattdeltakerne:

Ola Elvestuen, Venstre
Hilde Poppe, Plantasjen
Roy Bonnegolt, Grønt AS, leverandør av jord til Plantasjen
Knut Tveit, Hageland
Torleif Tollersrud, Nittedal Torvindustri/Norske jord- og torvprodusenters bransjeforbund

Dårlig tid

Storbritannia vedtok en utfasing av torv for åtte år siden, men foreløpig er uttakene fra torvmyrene bare halvert. Venstre vil bidra til at det ikke tar så lang tid her hjemme.

For vi har ingen tid å miste: En tredjedel av norske myrer under tregrensa er allerede ødelagt. 5 prosent av Norges areal er dekket av torvmyrer. Disse myrene lagrer 950 millioner tonn karbon, tilsvarende Norges årlige utslipp av klimagasser i 66 år.

Les mer

 

 

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**