Gammelbrygga

“Vi trenger miljøer som kan bidra til å gi byen livskraft, vitalitet og en felles hukommelse”, sa Venstres Bård Borch Michalsen fra talerstolen i dagens kommunestyremøte. Ei arbeidsgruppe hadde utredet mulighetene for Gammelbrygga; og konkludert med at det både finnes vilje og evne til å restaurere og revitalisere – om det lar seg gjøre å kjøpe bygget og tomta fra dagens eiere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

“Venstre ønsker en by som er moderne, urban, vital og fremtidsrettet. Derfor støtter vi forslaget om å ta vare på og utvikle Gammelbrygga – der den er,” innledet Bård Borch Michalsen sitt innlegg. “Begrunnelsen er gitt godt av arbeidsgruppa som har utredet mulighetene. Gammelbrygga isolert, og ikke minst som et element i bymiljøet ved Ottar Håløygs plass, representerer positive verdier som vi ønsker oss i byens sentrum. Vi trenger slike miljøer, slike miljøer også, som kan bidra til å gi byen livskraft, vitalitet og en felles hukommelse. Som det heter et annet sted og i en annen sammenheng: Fremad og aldri glemme.”

Kommunestyret gikk inn for å arbeide videre med å finne en minnelig løsning med dagens eiere slik at Gammelbrygga der den står kan overtas av nye eiere som kunne ønske å videreutvikle både brygga og området til et attraktivt og sjønært byrom.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**