Resultater fra prøvenominasjon i lokallagene

Ill: Venstre

Alle lokallag i Hordaland har vært invitert til å avholde prøvenominasjon i laget innen 25. august. Lagene var bedt om å prioritere en liste på 10 navn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

En alfabetisk liste med alle navneinnspill var distribuert, nominasjonsnemnda hadde “lekket” sine foreløpige tanker om topp-5 før sommerferien og i uke 33 og 34 ble det gjennomført fire kandidatpresentasjonsmøter rundt om i fylket.

Følgende lokallag har nå sendt inn resultater fra prøvenominasjon i laget: Fusa, Fjell, Bergen, Radøy, Osterøy, Austevoll og Sund Venstre.

I tillegg ble det avholdt avstemming blant de fremmøtte fra lagene i Sunnhordland i etterkant av presentasjonsmøtet på Stord 22. august.

Resultatene viser klart som nok var forventet, at lokallagene ønsker å gi sittende stortingsrepresentant Terje Breivik fra Ulvik fornyet tillit på førsteplassen. Når det gjelder andreplassen så ønsker flere lag å gi denne til fylkesleder Idun Bortne fra Bergen, men hun må forberede seg på å kjempe om denne plassen med ungdomskandidat Sondre Hansmark Persen, også fra Bergen. Under prøvenominasjonen i Bergen Venstre fikk nemlig Persen andreplassen, mens Bortne fikk tredjeplassen.

Se alle resultatene her.

Nominasjonsnemnda har møte førstkommende mandag og kommer etter planen med sin innstilling fredag 2. september. Deretter er det nominasjonsmøtet som avholdes fredag 16. september som avgjør.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**