Det er for mange forlatte og mishandlede katter i Norge, dette akter han å gjøre noe med. Han kommer derfor med 10 konkrete forslag til innstramminger som vil forebygge dagens problem:
1. Påbud om ID-merking med chip. Umerkede katter funnet utendørs vil bli omplassert.
2. Påbud om registrering i nasjonalt register: Eier må registrere kattene sine i et felles nasjonalt dyreregister.
3. Påbud om båndtvang: Innføre båndtvang på usteriliserte/ukastrerte katter som skal gå utendørs.
4. Nasjonal holdningskampanje for sterilisering/kastrering og elektronisk ID-merking med chip.
5. Gi Mattilsynet fullt ansvar med å sikre at det ikke skal være hjemløse katter i Norge.
6. Frivillige organisasjoner kan bistå Mattilsynet med oppgaver, mot refusjon av utlegg til f.eks. helsehjelp, kastrering, chipping, avlivning.
7. Gi økte øremerkede ressurser til Mattilsynet.
8. Strengere straffer: Politiet og domstolene må gjennomføre strengere praksis for dyremishandling. (Når rammen er 3 år for dyremishandling, og tingretten nylig likevel dømte en som med overlegg seigdruknet egen hund til kun 3 mnd, da er det noe riv ruskende galt.)
9. Forebygging ved Politiet: Aktivt oppsøkende arbeid mot gjengangere som anmeldes for dyremishandling. I tilfeller hvor foreldre begår grove overtramp mot dyr bør barnevernet gis orienteringsmelding. (Fordi de som viser tegn til mishandling av dyr kan være de samme som senere begår vold ogomsorgssvikt ovenfor barn eller andre mennesker). Bekjemper vi vold mot dyr, gir det også mindre vold mot mennesker.
10. Dyrevelferd i grunnskolen: Innføre grunnleggende praktisk opplæring om dyr og dyrevelferd i barnetrinnene for å bygge empati for dyr og tidlig forståelse for viktigheten av at vi mennesker gir god dyrevelferd.
Stavanger Venstre mener det er på tide at dette problemet tas skikkelig tak i, og ønsker å bringe disse forslagene videre til stortingsprogrammet. Saken ble først tatt opp i Stavanger Aftenblad. Se intervjuet og les deres nettsak her (kun abb).