Prioriterer kollektivtrafikk i revidert budsjett

Foto: Sveinung Bråthen

Bystyre behandler i dag revidert budsjett for Oslo. Venstre har lagt fram et alternativ sammen med Høyre og Krf, der kollektivtrafikken styrkes med 25 millioner kroner for blant annet å få ny nattbusslinje på 21-bussen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Venstre valgte å legge fram et alternativt revidert budsjett sammen med Høyre og Krf fordi budsjettet for 2016 opprinnelig ble lagt fram av disse tre partier.

-Samarbeidet mellom våre tre partier er fortsatt veldig godt, og det var derfor naturlig for oss å revidere budsjettet vi la fram i fjor sammen, sier gruppeleder Hallstein Bjercke.

I budsjettet prioriterer de tre partiene 25 millioner kroner til kollektivtrafikken, for å kompensere for de rødgrønne partienes kollektivkutt i fjorårets budsjett og for å kunne styrke nattbusstilbudet på blant annet 21-bussen. Pengene muliggjør også gjenopprettelse av 71E-linjen som byrådet la ned tidligere i år.

-Vi mener det er ansvarlig av oss som kollektivpartiet i Oslo å legge inn pengene som trengs for å opprettholde og styrke kollektivtilbudet i Oslo. Det har vi gått til valg på og gjennomført gjennom mange år, og er fortsatt noe Venstre vil prioritere inn i budsjetter, sier Bjercke.

Videre foreslår de tre partiene å styrke bemanningen i sykehjemmene med 50 millioner, redusere kommunens lånebehov med 3,8 millioner kroner mer enn byrådet (til sammen 94,8 millioner) og styrke organisasjoner som jobber mot arbeidsledighet med fire millioner.

Hele bystyret stemte for Venstre, Høyre og Krf sitt forslag om en million kroner til Fontenehuset Oslo Øst og styrking av rusomsorgen med tre millioner kroner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**