Mer tid og mer penger

Nesten i det sekundet vi passerer grensen til Finnmark oppstår det en dramatisk situasjon. Det står 10 reinsdyr i veien! For en vanlig Oslo-gutt er ikke dette hverdagskost. Er de skumle? Kan de skade? De var ganske søte egentlig. De hadde til og med hår på geviret sitt, det trodde jeg bare Rudolf hadde. Tankene flyr tilbake til gårsdagens Tour de France; en syklist greier så vidt å unngå en løpsk ku i veibanen, mens kameramannen bak er bare millimeter unna kua. Så opplever jeg det, bare med reinsdyr isteden! Nå er vi i nord-Norge dere...
Foto: Johannes Bangum

Venstre opplever ikke kostnadsoverskridelser og utsettelse av enkeltprosjekter i Harstadpakken som et nederlag. Med felles forståelse for samfunnsmål og effektmål er Venstre klare for å sloss for mer finansiering. “Vi kommer i mål; vi trenger bare mer tid og mer penger,” sa gruppeleder Jan Fjellstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

“KVU’en utarbeidet for Harstadpakken var i sin tid grundig og godt gjennomarbeidet, og har med tiden bare vist seg å være bare mer tidsriktig og framtidsrettet. Samfunnsmålet: Harstad sentrum skal i 2040 ha et transportsystem som gir et godt bomiljø og gjør det trivelig å gå, sykle og oppholde seg i sentrum, og de fem påfølgende effektmålene, er det klar enighet om. Når vi i dag vet at kostnadsbildets realiteter tilsier at vi ikke får til alle de 33 km gang/sykkelsti og ei heller den optimale trafikkflyten langs byens innfartsårer, velger Harstad Venstre å ikke se mørkt på dette. Det er klar enighet om målene i Harstadpakken: og for å nå målene er det helheten i pakken som må til. Jeg er sikker på at vi kommer i mål: vi trenger mer tid og mer penger. Jeg mener fremgangsmåten skissert i innstillingen er det klart riktige; vi bør ikke nå binde oss til på hvilken måte vi oppnår fullfinansiering: vi ber Statens Vegvesen utrede alternativer før vi tar stilling til disse.”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**