Likebehandling av publikum på idrettsarrangementer

Liv Aarberg

I dag er det ikke mulig å nyte alkohol på idrettsarrangementer i Norge som tilskuer. Det er det kun de som sitter på VIP-tribunen som får mulighet til.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

I dag er eneste mulighet for supportere å drikke, før de går inn på stadionområdet. Dette fører til at mange drikker, innimellom for mye, på vei til stadion uten noen form for skjenkekontroll. Oslo Venstre mener at kontrollert salg av alkohol inne på stadion er en bedre løsning enn ukontrollert salg utenfor stadion. Vålerenga Fotball har ytret ønske flere ganger om tillatelse til å selge alkohol på sin nye stadion.

Idrettsarrangementer skal være trygge for alle, særlig barn. Det ikke ønskelig med rølp på idrettsarrangement. Derfor er det viktig at det er stramme rutiner på arrangøren sin side hvor det tas hensyn til at idrettsarrangementer både kan være et sted man kan nyte alkohol og som er familievennlige.

I Stavanger har hockeyklubben Stavanger Oilers har fått lov til å servere alkohol. På Stavanger Oilers’ DNB Arena foregår dette på lukkede områder. De har gode erfaringer, hvor kranene kun er åpne før og etter kampen samt i pausene. Stavanger Oilers har greid både å ha tilbud om alkohol i arenaen og ha familievennlige arrangementer.

Oslo Venstre synes at det er urimelig at det kun er de som betaler mest som har muligheten til å nyte alkohol på idrettsarrangementer. Det skal ikke være noe forskjell på Kong Salomon og Jørgen Hattemaker. Vi ønsker at alle supportere og tilskuere på idrettsarrangementer likestilles. For mange føles det grunnleggende urettferdig at det serves alkohol på VIP-tribunen mens de selv ikke vises tilliten verdig fordi de ikke betaler nok for billettene. Oslo Venstre vil åpne for en prøveordning med avgrenset alkoholsalg på idrettsarrangementer.

Oslo Venstre vil:

  • At større idrettsarrangementer rettet mot voksne skal ha mulighet til å søke om tillatelse til å selge alkohol under 22%.
  • At alkoholsalget skal følge de regler som kommunen har vedtatt.
  • At alkohol kun skal kunne serveres og nytes på lukkede områder.

Vedtatt i Oslo Venstres hovedstyre 26. mai 2016

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**