Endre for å bevare

En Follo-kommune kan drive helhetlig arealplanlegging i et område hvor areal pr innbygger er blant de minste i landet., Foto: Ivar R. Eide

Noen ganger er det faktisk slik at man må vurdere endring av noe for å kunne bevare noe annet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Innlegg i Amta 31. mai 2016 av Rolf Ole Tomter, leder i Frogn Venstre.

Vi mennesker søker som kjent trygge rammer og stabilitet. Endring står for det motsatte. Men noen ganger er det faktisk slik at man må vurdere endring av noe for å kunne bevare noe annet.

Å endre kommunegrensene for å muliggjøre en helhetlig arealforvaltning i Folloområdet, er etter min mening det aller viktigste argument for å bli en større Follo-kommune.

Denne endring i rammebetingelse vil føre til større mulighet for å bevare viktige arealer til dyrket mark, viktige friluftsområder og ikke minst perlen Drøbak som fortsatt idyllisk småby.

For det er rett som mange hevder at Frogn er da ingen liten kommune. Nei, vi er langt over landsgjennomsnittet i folketall. Men i areal pr innbygger er vi snart blant de minste.

Trolig er mange enige om at det hadde vært ønskelig med en mer helhetlig planlegging og disponering av Follokommunenes stadig mer knappe arealer. I motsetning til legevaktordning, renovasjon og brannberedskap, er arealplanlegging ikke noe som egner seg å overføre til et interkommunalt selskap. Så da er valget enten arealplanlegging innenfor de sju kommunegrenser i Follo – for så å bli overstyrt av stat og fylke.

Eller at vi endrer kommunegrenser for å bevare råderetten over kommunens eget areal!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**