Arbeidsuke hos Venstre

Foto: Per Martin Berg

Mange elever har hatt arbeidsuke denne uken. En av disse var Vegard Berg (14) fra Sande i Vestfold. Han har vært på arbeidsuke hos Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

– Hvorfor valgte du å ha arbeidsuke her?

– Jeg tror den viktigste grunnen til at jeg valgte Venstre var at jeg hørt at det var en stor sjanse for at jeg fikk besøkt Stortinget. Også er jeg litt politisk interessert da.

– Hvordan har det vært å ha arbeidsuka hos oss?

– Det har vært flott å få jobbe her. Jeg har lært mye om hvordan Venstre jobber. Både Venstres Hovedorganisasjon, Unge Venstre og på Stortinget. Jeg har møtt mange snill personer og fått vært på besøk hos Stortinget.

Arbeidsuke Trine og Vegard

– Hva har du gjort denne uka?

– Jeg har intervjuet alle som jobber på Venstres Hovedorganisasjon. Hjulpet Unge Venstre med forberedelser til debatt om brukervilkår i app’er, spesielt på sosiale medier. Jeg har skrevet leserinnlegg om kommunesammenslåing og besøkt Stortinget. Og nå lærer jeg å lage nettsidesak.

– Hva har vært det morsomste?

– Det morsomste må nok ha vært å være på Stortinget. Der fikk jeg møte flere kjente personer, som Trine Skei Grande og Abid Raja. Trine var veldig hyggelig og snill. Abid var en artig type som hele tiden prøvde seg på morsomheter, og lyktes med det meste.

Arbeidsuke Vegard og Abid

– Vi var også i spørretimen på Stortinget og fikk sett flere ministere og vært med på gruppemøtet til Venstres stortingsgruppe. Så jeg har lært litt om hvordan det er å jobbe på Stortinget også.

– Så nå er planen å komme inn på tinget?

– Hadde ikke egentlig noen store planer om det. Men det hadde jo vært litt artig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**