Fysioterapeutkøene i Harstad vokser

Anita Mikalsen, medlem av helse- og omsorgsutvalget., Foto: Elise Jenssen

Fysioterapeuter med driftstilskudd i Harstad kommune har lang ventetid, spesielt for kronikere. Ved å forebygge utvikling og forverring av sykdom vil det i et samfunnsmessig perspektiv være god kommuneøkonomi å sørge for bedre og raskere tilgang til fysioterapeuter i kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

I Harstad har vi de siste årene ikke hatt eget tilbud om terapiridning. Med disse to tema som bakgrunn ønsket Venstre ved Anita Mikalsen å ta opp dette som sak i Helse- og omsorgsutvalget. Dette ble drøftet i gårsdagens møte. Anita Mikalsen fremmet forslag om å i høstens budsjettprosess gjøre en vurdering for å finne midler til å opprette to nye hjemler for fysioterapeut, og hvorav den ene kunne bindes til rideterapeut. Hun fikk god støtte fra samtlige partier på mer behov for fysioterapeut i kommunen; dog ble utvalgets endelige vedtak å ikke binde noe av stillingsressursen mot terapiridning.

“En ordning med flere private fysioterapeuter kan være med å skape økt klasseskille når det kommer til hvem som får rask behandling; med flere avtalehjemler kan vi forhindre dette og sikre flere tidlig hjelp,” sier Anita Mikalsen. “Nå ønsker vi at Rådmannen ser nærmere på dette opp mot høstens budsjettprosess.”

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**