Idag: TV-overført kommunestyremøte!

I dag er en gledens dag for alle som vil følge med på hva de folkevalgte i Eidsvoll gjør. Møtet i kommunestyret overføres direkte. Dette har Venstre kjempet for lenge, og det var et forslag fra Høyre om finansiering som løste floken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Venstre har foreslått TV-overførte møter lenge, men har ofte stått alene om å gjøre de folkevalgtes arbeid mer tilgjengelig for innbyggerne i kommunen.

og hatt kostnader til TV-overførte møter fra folkevalgte organer inne i sine alternative budsjetter hvert eneste år. De andre partiene la det inn i et budsjett (slik at det ble flertall), men det var det famøse budsjettet som fylkesmannen underkjente.

Høyres Svein Gustad-Sanner kom i fjor opp med et forslag til finansiering av tiltaket som fikk almen tilslutning. Dermed er det ikveld duket for det første TV-overføringen av kommunestyremøtet.

Venstre håper at denne ordningen, som andre kommuner har hatt i flere år, nå er kommet for å bli også i Eidsvoll. Og at den utvides til å gjelde også formannskapet og de politiske hovedutvalgene.

Venstre er for mer åpenhet og innsyn i politiske prosesser og vedtak.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**