– Vi gleder oss til å se sykkelstamveien stå ferdig om noen år

Foto: Stavanger Venstre

Gøy og glede var det i mandagens bystyremøte da siste delstrekning av sykkelstamveien i Stavanger ble vedtatt.
– Forventningene er at sykkelstamveien sammen med tilførselsveien skal bidra til å doble sykkelandelen i Stavangerregionen. Det vil være bra både for miljøet og for folkehelsen, sa Venstres Kjartan Alexander Lunde i debatten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Les hele innlegget hans under:

Ordfører,
Dette blir en fantastisk sykkelvei. Jeg gleder meg masse til denne blir ferdig. Her kommer planskilte kryss og alt blir fint avskilt fra fotgjengere.

Det bygges nye flotte støyskjermer langs anlegget slik at etter byggingen av stamveien vil støyforholdene for de som bor langs her enten bli likt eller bedre enn i dag.

Venstres Kjartan Alexander Lunde skrøt av sykkelstamveien i bystyret.
Venstres Kjartan Alexander Lunde skrøt av sykkelstamveien i bystyret.

Forventningene er at sykkelstamveien sammen med tilførselsveien skal bidra til å doble sykkelandelen i Stavangerregionen. Det vil være bra både for miljøet og for folkehelsen.

Ordfører,
Reguleringen av Sykkelstamvegen er delt opp i flere delstrekninger.
Det at vi vedtar denne planen i dag betyr at omtrent 90 prosent av hele sykkelstamveien er ferdig regulert. Nå gjenstår kun en liten siste flik i Sandnes.

Og nå i vår pågår en kvalitetssikring, såkalt KS2 for hovedstrekningen som passerer fra Schancheholen og til Forus og Sandnes.
Noe av arbeidet med sykkelstamveien har allerede startet gjennom Ryfast-prosjektet. Og vil være ferdig i 2019.

Nå håper vi i Venstre at resten av sykkelstamveien kan komme raskt på plass også.
For kun to måneder siden kom den gledelige nyheten om at sykkelstamveien er foreslått fullfinansiert av statlige midler i neste NTP av fagetatene.
Og sykkelstamveien ligger på topp i blant prosjektene i bompakken.
Så i Venstre håper vi på forskuttering og rask framdrift på dette viktige prosjektet.
Vi gleder oss til å se sykkelstamveien stå ferdig om noen år.

Men ordfører,
Selv om dette er en gledelig sak, må ingen bystyrepolitiker nå bare lene seg tilbake, klappe seg selv på skulderen og si at ” ja, nå er sykkelsatsingen i Stavanger utført”! Med sykkelstamveien etablerer vi ryggraden, men uten markant opptrapping og vedvarende satsing på sykkelinfrastruktur i mange år fremover, så vil vi ikke få utløst det sanne potensialet som ligger i sykkelstamveien. Da blir ryggraden liggende der, uten armer og føtter til å få den på beina!

Venstre er utålmodige og vil alltid gå i front for syklistene. Vi vil stadig fortsette med å utfordre på enda mer midler til sykkelveier, bysykler, skilting, og sykkelparkeringer. Venstre kan kanskje ikke flytte fjell, men å hjelpe med å flytte syklister mellom sentrum og Forus eller mellom Lura og Forus, det kan vi!

Takk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**