Landsmøtet oppsummert

Abid Raja og Tiril Barland er nominert til første og andreplass på Akershus sin stortingsliste, Foto: Eidi Ann Hansen/Akershus Venstre

Akershus Venstre deltok med en stor og aktiv delegasjon på Venstres landsmøte 15-17.april. Her kan du lese litt om hva som skjedde i landsmøtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Barn og oppvekst

26433721906_dff6a6e121_k-4 Temaet for landsmøtet var barn og oppvekst. Komiteen som forberedte landsmøtetemaet ble ledet av Akershus Venstres stortingsrepresentant, Abid Raja. Akershus-delegatene bidro med endringer og tillegg til dokumentet i landsmøtet. Les mer om det bl.a her.

Barn og oppvekst-dokumentet som ble vedtatt i landsmøtet kan du lese her

Abid Raja bidro til svært mange medieoppslag om barn og oppvekst i forbindelse med landsmøtet. Også andre av Akershus sine delegater var synlig i media på dette temaet, bl.a Eirik Bøe og Boye Bjerkholt

Akershus Venstre hadde før landsmøtet sendt inn fem uttalelser: Lærerutdanningen bør være mer praktisk rettet, Lær kidsa koding, Arbeid og frivillighet gir inkludering, Naturressursene tilhører folket, Sats på gammelt håndverk til unge håndverkere.

Det ble vedtatt seks politiske uttalelser på landsmøtet, flere av dem basert på forslagene fra Akershus.

Akerhus sine delegater var aktive både i debatten og med endringsforslag i mange saker.

Sakene på landsmøtet

Samarbeidskonstelleasjoner og Venstres vei videre

Partileder Trine Skei Grandes tale til landsmøte omhandlet også samarbeidskonstellasjoner. Dette fikk mye oppmerksomhet i media. Også fylkesleder Soveig Schytz kommenterte dette i bl.a NrK og Vårt Land.

Flyktningekrisen

Marit Meyer snakker varmt om arbeid og inkludering
Marit Meyer snakket varmt om arbeid og inkludering

Venstre trengs som aldri før, vi må gå inn i dilemmaene og søke gode politiske løsninger på de utfordringene vi står i, sa Marit Meyer da hun snakket om flyktningekrisen i sitt innlegg i generell politisk debatt.

Hun var også på talestolen og snakket om integrering av flyktninger. – Terskelen for arbeid og frivillig deltakelse må senkes for å komme raskest mulig i gang med integrering, sier Meyer. Hun viser til at mange sitter svært lenge på mottak.

Det grønne skiftet

-Det er menneskene, ikke maskinene som må gjøre det grønne skiftet sa Solveig Schytz da hun snakket om krise i oljenæringa og omlegging til fornybare løsninger i sitt innlegg i generell politisk debatt.

Tiril snakket varmt om å ta vare på naturen på landsmøtet
Tiril snakket varmt om å ta vare på naturen på landsmøtet

Rovdyrforvaltning

-Vi må forvalte naturen bedre sa Tiril Eid Barland da hun snakket om rovdyrforvaltning i sitt innlegg.

Forsvar og sikkerhet

-Vi er i en rustningsspiral vi ikke har sett siden den kalde krigen sa Siri Engesæth i sitt innlegg da hun snakket om forsvars- og sikkerhetspolitikk fra landsmøtets talerstol.

Politiske uttalelser

Arbeid og frivillighet gir inkludering

Uttalelsen “Arbeid og frivillighet gir inkludering” bygger i stor grad på et utalelsesforslag sendt inn av Akershus Venstre. Les mer om denne uttalelsen og våre bidrag her

Arbeid for alle

Uttalelsen Arbeid for alle ble vedtatt i landsmøtet og hadde flere bidrag fra Akershus

Klima

Norge skal bli verdens mest klimavennlig velferdssamfunn slo landsmøtet fast, og debatten handlet mye om hvorvidt venstre skal avvise 23. konsesjonsrunde Vi bør ikke åpne

Valg

Akershus Venstres leder Solveig Schytz ble i landsmøtet valgt inn i Venstres sentralstyre og Tiril Barland ble valgt som 11. vara. Les mer her.

Akershus sin delegasjon bestod av:

Abid Q. Raja
Eirik T. Bøe
Inge Hallgeir Solli
Jonas Vevatne
Jorunn Nakken
Jostein Furelid Tellnes
Karl Henrik Laache
Lars Peter Østrem
Margrethe Prahl Reusch
Marit Helene Meyer
Mette Kaaby
Njål Vikdal
Peter Nordrum Riseng
Siri Engesæth
Toril Jørgensen
Tiril Eid Barland
Boye Bjerkholt
Hanna Meyer Thuestad og
Jan Bakke.

I tillegg deltok akershuspolitikerne Tord Hustveit som leder av Unge Venstre og Solveig Schytz som direktevalgt landsstyrerepresentant.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**